Atompai: Verkaveling Bomapolder, mooiste project

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loading foto
previous Een deel van de huizen op Bomapolder wordt op 9 juni in gebruik genomen. Het bestuur van de Surinaamse Politiebond zegt dat er niks aan de hand is met het project. (Foto's: René Gompers) next


Het bestuur van de Surinaamse Politiebond heeft nogmaals benadrukt dat er niets mis is met het verkavelingsproject op Bomapolder. Ruim 80 leden hebben daar voor SRD 97.000 een perceel kunnen kopen en het bestuur heeft ervoor gezorgd dat een aantal een huis kan bouwen. Dit is het derde project dat dit bestuur heeft afgerond sinds zijn aantreden. “Het mooiste project,” zegt secretaris Mielando Atompai trots. “Nog mooier, wanneer meneer Eijk en ik straks onze tweede termijn hebben, is er al een project ready waarbij we in 18 maanden 200 huizen kunnen bouwen.”

Verschillende media hebben bericht dat er malversaties zouden zijn bij het verkavelingsproject. Het bestuur zou SRD 9 miljoen hebben geleend, de kavel van 5 ha voor SRD 4 miljoen hebben gekocht en de rest in eigen zakken hebben gestopt. Ook zouden de leden niet op de hoogte zijn van hoe het project loopt. Sommige leden zouden zelfs het aftreden van het bestuur eisen. Atompai, penningmeester Sergio Gentle, en voorzitter Raoul Hellings hebben op een persconferentie met een aantal documenten aangetoond dat “alles transparant en volgens de regels” is gegaan en dat het bestuur geen geld van de bond heeft gebruikt voor persoonlijke doeleinden.

Het trio merkt op dat de documenten die in de ‘valse’ berichtgevingen zijn gebruikt, authentiek zijn maar dat ze verkeerd zijn geïnterpreteerd, uit hun context zijn gehaald en foute conclusies zijn getrokken. Ook is een sfeer gecreëerd alsof de documenten topgeheim zouden zijn. Al de documenten zijn openbaar en gewoon op te vragen, benadrukken de bestuursleden. Ze zijn zeer gebelgd over de ‘domme berichtgevingen’. Ook is de aanschaf van het terrein met toestemming van de algemene ledenvergadering gebeurd. Leden zijn eveneens op de hoogte gehouden en hebben zelf ook deskundigen in de arm genomen om na te gaan of alles in orde was, delen de bestuursleden mee.

Bestuursleden Raoul Hellings (voorzitter), Sergio Gentle, Mielando Atompai en Revelino Eijk op een persconferentie woensdag. Volgens hen worden er valse berichten verspreid.

De bestuursleden tonen aan dat de bond in 2019 SRD 6 miljoen bij het Algemeen Pensioenfonds heeft geleend. Het aflossingstermijn was 84 maanden, afgerond SRD 106.000 per maand. Met het geld is een stuk grond van ruim 5 hectares gekocht voor SRD 4 miljoen. Met de rest zijn onder andere wegen verhard en het waternetwerk aangelegd. Stroom is gedeeltelijk betaald; US$ 30.000 van de US$180.000. De 81 kavels zijn ondertussen verkocht, het gross aan politiemensen. De meeste zijn verkocht voor SRD 97.000 pers stuk. Een twintigtal voor iets meer dan SRD 120.000. Uit de opbrengst is de leensom met rente zo goed als terugbetaald, ruim SRD 7.5 miljoen. Na het afbetalen van de stroomvoorziening zal er nog ruim SRD 500.000 over zijn.

Atompai, die ook in onroerend goed zit, geeft aan dat hij, Gentle en Hellings “precies weten hoe en wanneer kavels tegen goede prijzen te kopen”. Er is geen domeingrond aangevraagd maar bij een particulier gekocht, wordt er benadrukt. Werken met domeingronden zou volgens hen een lijdensweg zijn. Door vertrouwen en goede ‘track records’ heeft de bond geld bij het Algemeen Pensioenfonds geleend en kon met Finabank overeenkomsten worden bereikt voor hypotheken. Gentle: “Dit is ons derde project al. Op Vredenburg serie A hebben we 35 huizen verkocht, op Vredenburg serie B 150 percelen en nu zijn we op Bomapolder serie 3.”
 
De bestuursleden stellen dat de negatieve berichtgeving waarschijnlijk pogingen zijn om de bestuursverkiezingen van 16 juli negatief te beïnvloeden voor met name Atompai, die zich kandidaat heeft gesteld als bestuursvoorzitter. Atompai is overtuigd van verkiezingswinst. “Den sma sabi suma wroko gi den keba,” merkt hij op. De bestuursleden zijn zeer ingenomen met het nieuwste project Bomapolder dat op 9 juli officieel in gebruik wordt genomen. Het heeft geen last van de zware regens. “Super droog,” vat Atompai samen.  Er ligt al een project klaar voor 200 woningen, deelt hij mee. Ook dit zal op de ledenvergadering worden gepresenteerd. “Er zal niemand anders met een beter voorstel kunnen komen,” zegt Atompai overtuigd.
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait