Brunswijk wil olie verkopen om volk te helpen

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loading foto
previous Vicepresident Ronnie Brunswijk next


Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk vindt dat met de olievondsten vóór de kust van Suriname nu geld verdiend moet worden om het land te kunnen draaien. Om verduidelijking gevraagd, zegt de vp aan Starnieuws dat mensen het heel moeilijk hebben, terwijl het land olie heeft gevonden. Een van de bronnen moet gebruikt kunnen worden om geld binnen te halen. De vp heeft deze kwestie ook voorgelegd aan president Chan Santokhi. "De president staat er open voor, alleen moet alles volgens de juiste procedures gaan", zegt Brunswijk.

De komende week zullen gesprekken hierover gevoerd worden met Staatsolie over deze kwestie. Ook al zijn de ontdekkingen gedaan door multinationals, maar Suriname heeft via Staatsolie ook deelname. Alles moet goed uitgewerkt worden. De vp zegt dat aandelen verkocht zouden kunnen worden. Investeerders zullen bereid zijn om in zee te gaan met Suriname en het land te ondersteunen, ook al is nog niet alles duidelijk over de vondsten. "Feit is dat er olie is gevonden en het volk het heel moeilijk heeft. Als ik goud heb gevonden en mijn gezin heeft niet te eten, dan ga ik het verkopen", stelt Brunswijk.

De vp merkt op dat hij een goed gesprek met de president heeft gehad over deze mogelijkheid. "Het was een serieus gesprek en de president vindt het een goed idee. Daarom gaan wij het verder bespreken met Staatsolie", zegt Brunswijk. Het land moet in ontwikkeling gebracht worden en daarvoor is er geld nodig. Brunswijk denkt aan twee tot drie miljard US-dollar. "De natuurlijke hulpbronnen zijn door God aan ons gegeven. Wij moeten dat gebruiken om het volk uit de armoede te halen", vindt de vp.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait