Indiase ambassadeur vertrekt uit Suriname

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

23 Juni 2021 22:22

Voor mij lezen

PARAMARIBO - "Het was een heerlijk gevoel om in Suriname te mogen werken. We hebben een geweldige tijd gehad en hebben genoten van alle interacties met de verschillende mensen en culturele groepen die in Suriname wonen." Dit zei Mahender Singh Kanyal woensdag bij zijn officieel afscheid als ambassadeur van India in Suriname.

Na bijkans drie jaar zit de periode van de diplomaat erop. Hij gaf aan dat hij Suriname zal missen. In zijn periode zijn verschillende projecten uitgevoerd en diverse Memorandum of Understandings (MoU's) getekend. Kanyal heeft genoten van de verschillende culturele activiteiten en heeft bewondering voor hoe de Hindostaanse gemeenschap de Suriname dia hier opzetten en Phagwa vieren, schrijft de Communicatiedienst Suriname.

Bij het afscheid in besloten kring op het presidentieel paleis waren aanwezig staatshoofd Chandrikapersad Santokhi, first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis). Kanyal was er met zijn echtgenote Akriti, Mahesh Kumar (administratief technische staf) en attache Sandeep Sahni.

Ramdin loofde de ambassadeur voor zijn bijzondere staat van dienst. In zijn periode is de Indiase president Ram Nath Kovind naar Suriname gekomen. India ondersteunt Suriname onder meer met het elektrificatieproject in het binnenland, geld voor het opzetten van een nieuw voetbalstadion, projecten ter stimulering van de Ayurvedische wetenschappen en het opzetten van een ICT-center.

Er is recentelijk gesproken over samenwerking op het gebied van aardolie en gas en ondersteuning van agrarische projecten. Ramdin zegt dat Suriname de samenwerking met India naar een hoger niveau wil tillen. Met de opvolger van Kanyal zal niet alleen de politieke samenwerking toenemen, maar ook de commercie. Eerder deze maand - 7 juni - nam ook de Chinese ambassadeur Liu Quan afscheid na ongeveer drie jaar te hebben gediend. Hij werd onderscheiden tot drager van het Grootlint in de Ere-orde van de Palm.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel