OW-minister installeert Evaluatie- en adviescommissie aanbestedingen

Minister Nurmohamed en leden van de Evaluatie- en adviescommissie aanbestedingen. Foto: CDS
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

23 Juni 2021 22:20

Voor mij lezen

Er is op het ministerie van Openbare Werken (OW) een Evaluatie- en adviescommissie aanbestedingen geïnstalleerd door minister Riad Nurmohamed. Deze werkgroep moet zich bezighouden met de uitvoering van werkzaamheden, uitgezonderd van projecten die in eigen beheer worden uitgevoerd. Dit betekent dat gedane inschrijvingen bij aanbestedingen eerst een deskundige evaluatie ondergaan, voordat een advies wordt uitgebracht voor de keuze van de inschrijver.

De OW-minister gaf verder duidelijk te kennen, dat de commissie onder andere wordt belast met het evalueren en beoordelen van inschrijvingsstukken van aanbestedingen. De commissie zal waar nodig afdelingshoofden, onderdirecteuren en directeuren consulteren bij het uitbrengen van adviezen en het toezien op een nauwkeurig verloop van de aanbestedingen.

Aanbevelingen aan de minister en de directie over geconstateerde onvolkomenheden in de bestekken/werkomschrijvingen en in de aanbestedingsprocedure ten einde de kwaliteit van de bestekken te verbeteren en het uitbrengen van een gunningsadvies zit ook in de portefeuille.

In de commissie hebben zitting Erwin Mohangoo, Zenobia Wongsodikromo en Sitih Amat. De commissie heeft een zittingsduur van twee jaar.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel