Ontevreden personeelsleden AZP met volle bussen naar vicepresident Brunswijk

AZP-personeel heeft vandaag aangeklopt bij vicepresident Ronnie Brunswijk. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

23 Juni 2021 21:46

Voor mij lezen

Verplegend- en administratief personeel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft vandaag aangeklopt bij vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Het personeel is met volle bussen vertrokken naar het Kabinet van Vicepresident. De werknemers vinden dat zij niet gerespecteerd worden door minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid.

"We zijn bij de vicepresident gekomen, omdat we een afkoopbedrag hebben geëist over de periode 2019-2020 en we kunnen dat nog steeds niet ontvangen. We hebben gisteren met hem afgesproken dat hij de case gaat overnemen van de minister van Volksgezondheid. Hij heeft een voorstel gedaan en de mensen zijn het er niet mee eens," zegt Lloyd Pool, voorzitter van de Algemene Bond van Personeel in dienst van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (ABPLAZ).

De vp heeft zich teruggetrokken om daarna terug te koppelen met de arbeiders. De leden van de bond hebben vandaag het werk neergelegd, omdat het afkoopbedrag nog steeds niet is uitbetaald. Vanuit de regering is er geen concreet antwoord door de minister van Volksgezondheid gegeven aan dat de bond wat tot grote ergernis heeft geleid bij de leden.

Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), was ook aanwezig en vindt de houding van overheid naar de werknemers toe niet correct. “De mensen blijven het werk doen onder welke situatie dan ook en wanneer ze iets moeten krijgen, dan krijgen ze het niet. Het gaat om een afkoopbedrag van SRD 15.000 dat uitbetaald moet worden aan de personeelsleden. De mensen zijn zelf afgestapt van SRD 15.000 naar SRD 12.000. Wat wil de overheid nog meer,” vraagt Hooghart zich af.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel