Lijk Walter Bouterse vrijgegeven; geen sprake van misdrijf

Shoeket logo

Bron: Waterkant

23 Juni 2021 14:46

Voor mij lezen

Het ontzielde lichaam van Walter Bouterse (26) is vandaag vrijgegeven door de politie in Suriname, omdat er geen sprake is van misdrijf. Na onderzoek van de politie is gebleken dat Bouterse zelfmoord heeft gepleegd in zijn woning aan de Bazaltstraat in Paramaribo-Noord. Op camerabeelden van het pand is niet gebleken dat een andere persoon in het huis geweest.

Het motief van de zelfmoord wordt nog onderzocht. Het ontzielde lichaam van Bouterse is dinsdagmiddag op een bed aangetroffen. Hij lag op zijn rug met een schot in zijn hoofd. Het vuistvuurwapen waarmee hij zelfmoord heeft gepleegd, is op het bed aangetroffen en in beslag genomen.

Een familielid ontdekte het lijk in de woning. Hij belde Bouterse op, maar kon hem niet bereiken. Hij ging via de achterdeur die openstond, naar binnen en trof het lijk aan. Hij schakelde de politie in. Bouterse woonde alleen in het huis.

Walter Bouterse is kleinzoon van de Surinaamse ex-president Desi Bouterse. Het gewezen staatshoofd heeft dinsdagmiddag een gebroken hart op zijn Facebookpagina geplaatst:

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel