Overheid komt nabestaanden COVID-overledenen financieel tegemoet

Minister Uraiqit Ramsaran. Beeld: DNA TV
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

23 Juni 2021 08:04

Voor mij lezen

Personen die een familielid zijn kwijtgeraakt als gevolg van een COVID-besmetting en die niet kunnen begraven vanwege geldgebrek zullen door de regering, via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), ondersteund worden. De nabestaanden zullen maximaal SRD 10.000 ontvangen. Deze mededeling deed Sozavo-minister, Uraiqit Ramsaran, in De Nationale Assemblee (DNA). Hij ging in op vragen die gesteld zijn door DNA-leden tijdens de eerste ronde van de begrotingsbehandeling 2021.

De minister gaf aan dat zodra de nabestaanden kunnen aantonen, dat zij niet in staat zijn te betalen voor de begrafenis zij een aanvraag kunnen doen bij Sozavo om in aanmerking te komen voor steun. Minister Ramsaran zegt aan de Communicatiedienst Suriname dat de overheid zover wil gaan door aan minderjarigen, die beide ouders zijn kwijtgeraakt en niet in staat zijn te betalen, tot een bedrag van SRD 20.000 uit te keren. Met dit steunpakket wil de regering een beetje verlichting brengen in de noden van de mensen en de crisissituatie verzachten. Dit besluit is volgens de bewindsman al goedgekeurd door de Raad van Ministers (RvM) en ingegaan op 1 juni.

Niemand in nood zal door het ministerie in de steek worden gelaten, benadrukt de minister. Hij is samen met de communicatie unit van het ministerie bezig modellen uit te werken om de steunmaatregelen beter uit te leggen aan de samenleving. “Het is hard om mensen te verliezen in de COVID-19-pandemie. Het is ook hard om ons te bevinden in een situatie waar wateroverlast een grote rol speelt en de impact van COVID-19 op onze economie, maar we hebben alles op alles gezet om binnen onze begroting, ons beleidsgebied, beleidsprogramma's en het herstelplan crisismanagement te kunnen doen en tot oplossingen te komen,” zegt de bewindsman.

Volgens Ramsaran zijn momenteel verschillende werkarmen binnen de overheid bij mekaar om op allerlei gebieden steun te bieden aan de samenleving. Hij noemde als voorbeeld het voedselpakkettenproject dat vanuit het Bureau Eenheid gecoördineerd wordt. Ook de verschillende sociale maatregelen die genomen zijn ter ondersteuning van de samenleving. Het ministerie van Sozavo levert daarbij een bijzondere bijdrage en werkt richting een duurzame oplossing van de problemen van personen die in nood verkeren.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel