“Je vraagt je af wat hem ertoe gedreven heeft”

Roberto ‘Roba’ Banel en Walter Bouterse. Foto: Archief Banel
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

23 Juni 2021 06:08

Voor mij lezen

Roberto ‘Roba’ Banel, music producer en eigenaar van G-Boss Records, voelt zich gebroken vanaf het moment dat hij te horen heeft gekregen dat Walter Bouterse er niet meer is. Voor hem was Bouterse niet alleen een goede vriend, maar ook zijn business partner. In gesprek met Suriname Herald geeft hij aan geschokt te zijn, omdat hij heeft gehoord dat het vermoedelijk om zelfmoord gaat.

“Je vraagt je af wat hem ertoe gedreven heeft, want ik zag dat niet in hem.” Volgens Banel zag je Walter nooit boos en zat hij het liefst achter zijn pc game te spelen. De afgelopen zeven jaar heeft hij samen met Bouterse heel wat muziekprojecten uitgevoerd. Walter was ook een van de vaste sponsoren van de SU Music Awards Show. Verder hebben zij ook in 2019 het ‘All coloured Ripped Jeans Festival’ georganiseerd.

Er waren al plannen om Popcaan en Roddy Rich te laten halen, nadat alles weer was genormaliseerd. Walter was volgens Roba een hele goede organisator. “Hij was smart, die man was correct.” Ook al zou hij bij een event verlies hebben geleden, dan bleef hij gewoon koel. Met zijn event organisatie ‘Redspot’, heeft hij zeker wel naam gemaakt. Vooral als het ging om grote internationale evenementen of het promoten en ondersteunen van nieuw talent.

Banel vertelt droevig dat hij Bouterse aan het begin van deze maand voor het laatst heeft gesproken. Er is tijdens dit gesprek gesproken over een nieuw uit te voeren project genaamd het ‘Redspot muziekproject’. Hierbij zou de organisatie van Bouterse haar ondersteuning geven bij het lanceren van nieuwe muziek van jonge artiesten.

Ook Remy Djalis, meer bekend als MC Vuure, geeft aan zeer geschokt te zijn. Voor hem is het heengaan van Bouterse een groot verlies. “Walter was voor mij een broer, die altijd behulpzaam was. Ik voel me echt down man,” vertelt hij bedroefd.

Volgens MC Vuure is het heengaan van Bouterse een groot verlies voor de Surinaamse entertainmentwereld. Behalve dat hij graag evenementen sponsorde, had hij ook geloof en waardering voor de Surinaamse artiest. “Hij pleitte er dan ook graag voor, dat de Surinaamse artiest met de muziek meer zou verdienen.”

Sjovellie Amoksi

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel