Afgelopen etmaal 10 coronadoden en 157 nieuwe besmettingen

Gepubliceerd op:

Bron: Waterkant

Lees voor mij

Het afgelopen etmaal zijn er 10 coronadoden genoteerd in Suriname. Daarnaast zijn er 157 nieuwe besmettingen aan het licht gekomen uit 451 swabs. Afgelopen 24 uur zijn er ook 94 personen genezen verklaard.

In de ziekenhuizen worden nu 252 personen verpleegd. 35 patiƫnten worden verpleegd in de intensive care units. Momenteel zijn 2.360 personen in isolatie. Het longvirus heeft het leven gekost aan 477 personen.

Burgers in Suriname die iemand verliezen aan COVID-19, kunnen van de regering een bijdrage voor de uitvaart krijgen van maximaal SRD 10.000. Bij meerdere COVID-19-doden binnen een gezin wordt het bedrag vermenigvuldigd.

Als in een gezin beide ouders of verzorgers overlijden betaalt de Surinaamse overheid de hele uitvaart. De maatregel gaat met terugwerkende kracht per 1 juni in.

De regering besloot hiertoe omdat de kosten voor de uitvaart van een coronaslachtoffer veel hoger zijn dan die voor een normale uitvaart. Zo moet er vijf dagen een koelcel worden gehuurd en zijn er extra kosten voor bodybags en de transport van het lichaam.

De cijfers van dinsdag 22 juni:

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait