Personen betalen dik voor valse vaccinatiebewijzen

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Er zijn valse vaccinatiebewijzen in omloop. Dit wordt bevestigd door zowel minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid als waarnemend directeur van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), Radjesh Ori. Deze zaak werd drie weken geleden onder de aandacht gebracht van de gezondheidsautoriteiten. Er wordt onderzocht hoe deze valse vaccinatiebewijzen in de omloop zijn gebracht.

Volgens Ori betalen personen hoge bedragen voor een vervalst bewijs. Het gaat om bedragen tussen de 100 euro (ongeveer SRD 2250) en SRD 5000, die personen willen neertellen. "Dat is zonde, omdat de data van gevaccineerden digitaal geregistreerd worden. Frauderen met een vaccinatiebewijs is water naar zee dragen," beweert Ori.

Ook minister Ramadhin geeft aan dat alle gevaccineerde personen in een gedigitaliseerd systeem zullen voorkomen, waardoor mensen die met een vals bewijs willen rondlopen gemakkelijk opgespoord kunnen worden. In het buitenland werd er weken geleden bekendgemaakt, dat personen proberen te reizen met vervalste vaccinatiebewijzen. Dit kan heel veel mensenlevens in gevaar brengen, omdat de persoon in kwestie ervoor gekozen heeft om zich met valse documenten te verplaatsen.

Personen die zich schuldig maken aan deze frauduleuze handelingen zullen voor de consequenties moeten instaan. Ondanks deze onsmakelijke berichten, is gezondheidsminister Ramadhin tevreden over hoe de vaccinatiecampagne tot nu toe verloopt. Het ministerie werkt een preventieplan uit, dat een mogelijke vierde golf moet voorkomen.

De Delta-variant van het virus, die nu de ronde doet in de wereld, kan in bepaalde landen al voor een mogelijke andere golf zorgen. Daarom zal de vaccinatiecampagne opgevoerd worden. Er worden momenteel dagelijks meer dan duizend personen ingeënt.

Suriname zal binnenkort over 260.000 vaccins beschikken uit Nederland en China. Tot nu toe zijn er al 177.228 personen ingeënt tegen het coronavirus. Verder zijn 31.396 burgers volledig gevaccineerd.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait