Walter Bouterse pleegt zelfmoord; motief nog onbekend

Het lijk van Walter Bouterse wordt afgevoerd naar het mortuarium. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

22 Juni 2021 18:21

Voor mij lezen

Walter Bouterse, kleinzoon van oud-president Desi Bouterse, heeft zelfmoord gepleegd. Dit blijkt uit onderzoek van het Forensische Opsporingsteam van de politie. Het wapen is naast het lijk aangetroffen. Bronnen laten aan Suriname Herald weten dat Walter Bouterse zichzelf door het hoofd heeft geschoten. Het motief is nog niet bekend.

Inspecteur van politie Stephen Tilborg, die ter plekke was, geeft aan dat de zaak voor verder onderzoek overgedragen zal worden aan de afdeling Kapitale Delicten.

Enkele mensen verzamelden zich bij de woning van Walter Bouterse. Foto: Suriname Herald

"We hebben de melding binnen gehad en de politie deed de locatie aan. We hebben een man aangetroffen met schotverwonding in de woning. Na onderzoek is gebleken dat er sprake is van zelfmoord," geeft hij aan in gesprek met Suriname Herald.

De politie is gestuit op een groot bedrag in de woning. Alles wat daar is aangetroffen wordt meegenomen voor onderzoek. Er zal een mutatie opgemaakt worden en na onderzoek wordt dit alles overgedragen, zegt Tilborg.

"Vanwege de gevoeligheid van de zaak en de privacy van de familie kan ik niet verder in details gaan, maar het wordt wel door de PR-afdeling van het Korps Politie Suriname bekendgemaakt," merkt de inspecteur op.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel