EK 2021: Engeland leidt groep D

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loading foto
previous Raheem Sterling kopt de bal binnen die hij aangespeeld kreeg van Jack Grealish. (Foto: Reuters) next


Engeland en Tsjechië strijden in het Wembley Stadium om de groepswinst. Beide hebben vier punten uit twee gespeelde wedstrijden en hebben zich al verzekerd van een plaats in de volgende ronde. Engeland wint het duel met het kleinste verschil en plaatst zich als groepswinnaar. Kroatië die won van de Schotten, is tweede in groep D. Tsjechië zakt naar de derde plaats.

Raheem Sterling doet het Wembley Stadium ontploffen in de 12e minuut. Jack Grealish ontdoet zich op een verdediger aan de linkerkant, wipt de bal richting de achterste paal,  waar Sterling klaar staat om de bal in te koppen. De Engelsen op voorsprong.

Bijna vergroot Harry Kane de voorsprong na een scherpe aanval. Hij maakt zich vrij en zoekt de verste hoek. Tomas Vaclik redt voortreffelijk. Bukayo Saka brengt uitstekend voor als Kane hem aanspeelt. Grealish probeert vervolgens een één-twee te spelen, maar de bal gaat via de hand van een Tsjechische verdediger buiten het strafschopgebied.

Tsjechië komt dichtbij de gelijkmaker, als Luke Shaw moedig duikt om de bal op zijn hoofd te krijgen, terwijl Jakub Jankto de bal bijna van dichtbij naar binnen schiet. De bal komt terug bij Tomas Soucek, maar die slaat het net naast de linkerpaal. Aan de andere kant is Vaclik bij de les en voorkomt dat pogingen van Shaw en Kane doel treffen.

Laat in de tweede helft doet Jordan Henderson de netten van Vaclik trillen. Het gejuich in Wembley valt stil als de goal wordt afgekeurd voor buitenspel. Géén 2-0. Jordan Pickford die niet veel te doen had in het duel wordt in het slotoffensief wat onder druk gezet, als hij de bal onvoorzichtig wegwerkt. Hij geeft Tomas Pekhart daarmee een schietkans, maar die trapt naast. Het blijft 1-0 voor de Engelsen.
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait