EK 2021: Kroatië stoomt door naar knock-out fase

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loading foto
previous Een kopbal van Ivan Perisic komt bij Nikola Vlašic die niet aarzelt en de bal binnentrapt bij David Marshall. De Kroaten op voorsprong. (Foto: Reuters) next


Voor Kroatië en Schotland staat er veel op het spel. Winst aan beide zijden betekent dat ze naar de volgende ronde kunnen, verlies betekent dat ze eruit liggen. De Schotten hadden hun duel met Tsjechië verloren en hadden gelijk gespeeld met Engeland en Kroatië deed het tegengestelde. Ze hebben beide een punt in Groep D. De Kroaten rekenen op Luka Modric en Ivan Perisic om zich nog te kwalificeren voor de volgende ronde. In het Schotse Hampden Park trokken de Kroaten aan het langste eind. De Schotten liggen eruit. Kroatië staat nu tweede in groep D. Engeland is groepswinnaar.

De Kroaten klimmen kort na een kwartier spelen op voorsprong. Een diepe voorzet van links wordt opgevangen door Perisic, die bij de achterpaal boven Stephen O'Donnell gaat. Zijn kopbal wordt afgeremd door Nikola Vlašic, die met zijn tweede aanraking een laag schot in de hoek prikt. Een levensbelangrijke goal voor de Kroaten.

De Kroatische draaischijf Modric krijgt kort daarna veel ruimte en knalt vanaf zo'n 20 meter een stijgend schot. David Marshall helpt de bal over de lat. De Argentijnse arbiter Fernando Andres Rapallini fluit voor een doeltrap.

De Kroaten kunnen opnieuw beginnen als Callum McGregor de gelijkmaker kort voor de rust binnen tikt. De Kroatische defensie duwt een voorzet recht in de voeten van McGregror, die de bal vanop de rand van de zestien in de hoek trapt. Het doelpunt van de Schotten betekent dat Kroatië eruit ligt, dus is er werk aan de winkel in de tweede helft voor Modric en co.

De Kroaten komen scherp uit de kleedkamer. Marshall redt voor de Schotten als hij een zwak schot van Josko Gvardiol kan indammen. De linksachter had zich verplaatst naar de positie van een centrale spits om in te trappen. Zijn schot is echter te slap om Marshall te verslaan. Anders is het met Modric die Perisic met een knappe pass isoleert. Perisic die oog in oog met Marshall staat, mikt recht op het gezicht van de Schotse doelman.

Minuten later brengt Modric de Kroaten weer op voorsprong met een fantastische goal. Het is niet de eerste keer dat de Kroaten komen aanstormen op links. De bal wordt naar Modric gestuurd op een centrale positie op zo'n twintig meter afstand. Modric pakt de bal met de buitenkant van zijn schoen en krult het buiten het bereik in de bovenhoek van Marshall. Een knaller van een goal.

Een kwartier later vergroot Perisic het verschil. Modric brengt de bal via een hoekschop op het hoofd van Perisic die hoger opstijgt dan Kieran Tierney voor het doel. Met een ruk met het hoofd kopt Perisic binnen, 3-1. De Schotten zien de bui al hangen.
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait