Paramaribo Zoo luidt noodklok

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

De gedwongen sluitingen door de vele lockdowns hebben niet alleen nadelige gevolgen voor de zoo, maar ook voor het welzijn van de dieren. "De situatie is bar slecht. We krijgen al jaren geen overheidssubsidies meer en de aanvraag van de Covid-19-steun is ook niet gehonoreerd", aldus een bezorgde directeur John Altenberg.

De dierentuin heeft maandelijks minimaal honderd tot honderdvijftigduizend Surinaamse dollar nodig om te kunnen overleven, legt hij uit aan de Ware Tijd. Tot 2019 ontving de zoo nog overheidssubsidies: SRD 165.000 in 2016, SRD 50.000 in 2017 en SRD 50.000 in 2018. Vorig jaar bleef de dierentuin overeind door een crowndfunding, die SRD 350.000 opleverde. Maar dit geld is op.

Altenberg: "Het kost veel geld om de dieren een goed verblijf te geven en deze te onderhouden. Ook de voeding en het personeel zijn hoge kostenposten." De stijgende prijzen, waardedaling van de Surinaamse dollar en toekomstige stijgende nutstarieven, ziet hij als een molensteen om de nek van de dierentuin. "Daarom hebben wij de deuren van de Zoo weer geopend, zodat er toch inkomsten zijn."

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait