Zwangere vrouwen mogen coronavaccin nemen

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Zwangere vrouwen mogen zich wel laten vaccineren. Dit hield de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, het parlement voor bij de beantwoording van vragen tijdens de behandeling van het Herstelplan en de begroting 2021. De vakgroep Gynaecologie heeft zich hierover uitgesproken. Het is aanbevolen dat zwangere vrouwen zich laat inenten, omdat zij behoren tot de hoog-risicogroepen.

Het vaccineren moet het liefst plaatsvinden na de twaalfde week van de zwangerschap. Vrouwen die zwanger zijn mogen eveneens ingeënt worden met het AstraZeneca-vaccin, zegt Ramadhin. De komende periode zal Suriname ook gebruikmaken van andere merken coronavaccins te weten het Sinopharm- en het Johnson & Johnson-vaccin.

Suriname krijgt morgen in totaal 160.000 AstraZeneca-vaccins uit Nederland en binnenkort 100.000 vaccins van het merk Sinopharm, die uit China als donatie aan Suriname wordt gegeven. Deze vaccins zullen op korte termijn beschikbaar zijn. Ramadhin hoopt dat Suriname binnen drie maanden tijd zijn target haalt.

De minister gaf verder aan dat er tot gisteren 175.694 doses vaccins zijn toegediend. Momenteel zijn 31.032 personen volledig gevaccineerd, wat neerkomt op ruim 5,3 procent van de samenleving.
Ramadhin gaf vervolgens aan dat het vaccineren tegen COVID-19 heel belangrijk is om ernstige ziekten en sterfte te voorkomen. De statistieken tonen een consistente lijn, liet de bewindsman weten.

Tot nu toe is gebleken dat geen enkel COVID-19-overledene een persoon is met een volledige vaccinatiestatus. “Niet gevaccineerd zijn zorgt wel voor blootstelling, maar met de meest ernstige complicaties, tot zelfs de dood”, zei hij. Het zal uiteindelijk de groep van niet- gevaccineerden zijn, die verantwoordelijk zullen blijven voor de uitbraak van COVID-19.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait