Trinidadiaanse politiek analist in juli weer voor de rechter

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

22 Juni 2021 04:06

Voor mij lezen
loading foto
previous next


De Trinidadiaanse politiek analist Derek Ramsamooj zal op 19 juli weer voor de rechter moeten verschijnen. Zijn zaak zou maandag voorgaan, maar het is vanwege de huidige situatie van Covid-19 uitgesteld.
 

Zijn advocaat Maureen Nibte blijft bij haar verzoek voor teruggave van in beslag genomen geld, een laptop, een telefoon en een externe harde schijf aan de verdachte. Zij zegt dat Ramsamooj voor hoge medische kosten moet betalen. Verder moet hij voorzien in zijn dagelijkse kosten en ook zijn appartement betalen.

Bij de verdachte is geld in US-dollar in beslag genomen. Daarom vroeg Nibte om desnoods een deel van het geld af te staan aan de verdachte. Zij zei dat er beslag is gelegd op de rekeningen van Ramsamooj waardoor hij niet over zijn geld kan beschikken. Zij geeft aan dat de situatie in het land erger wordt, waardoor de verdachte het geld nodig heeft om in zijn levensonderhoud te voorzien. De raadsvrouw haalde verder aan dat de verdachte de in beslag genomen laptop en externe harde schijf nodig heeft om verweer te kunnen voeren.
 
Ramsamooj wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie, valsheid in geschrifte en oplichting. Het Hof van Justitie heeft hem op 9 december 2020 voorlopig in vrijheid gesteld.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel