Minister Emanuël pleit voor genoeg middelen bij hervatting sportactiviteiten

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - "Het is evident dat er een duidelijke achterstand is opgetreden in de sportbeoefening, aangezien verschillende takken van sport al anderhalf jaar stilliggen." Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport die dit maandagavond in De Nationale Assemblee stelde, zal er daarom voor pleiten dat er genoeg financiële en materiële middelen worden vrijgemaakt bij de herstart van de sportactiviteiten.

Bij het beantwoorden van vragen in de eerste ronde tijdens de behandeling van de wet Staatsbegroting 2021 beaamde de bewindsvrouw dat de uitbraak van de coronapandemie in Suriname in maart 2020 heeft geleid tot een sportachterstand en bewegingscrisis. Bepaalde sporten liggen intussen al vijftien maanden stil.

Emanuël beseft dat door de lange en verplichte rustperiode de herstart van de sport op een "verantwoorde en structurele manier" moeten plaatsvinden. Ze pleit en hoopt daarom dat de regering veel financiële en materiële middelen zal vrijmaken. "Het is duidelijk dat met betrekking tot het tegengaan van de bewegingsarmoede wij veel zullen moeten doen."

Ondanks de ongekende sportdroogte hebben onder anderen atleet Miguel van Assen, MMA-vechter Jairzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik en de nationale voetbalselectie Suriname toch op de kaart kunnen plaatsen. "Wij zijn blij met deze internationale prestaties, maar vinden het jammer dat andere sporters in Suriname zich vanwege de coronasituatie niet hebben kunnen ontplooien", aldus Emanuël.

Ze zei dat ze bij haar aantreden op 16 juli vorig jaar voorbereidingen heeft getroffen voor het vaststellen van langetermijnplannen en ook heeft aangeven hoe de sport te decentraliseren, omdat de talenten ook in de districten zitten. "Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om de nodige beleidsacties te ondernemen om talenten landelijk in beeld te brengen en professioneel te ontwikkelen." De bewindsvrouw erkende dat door de Covid-19-situatie er amper uitvoering aan de plannen is gegeven.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait