“Het is eten, drinken en tanken"

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

“Het is eten, drinken, tanken en dat is het.” Zo reageert Djonel ‘Nel’ Damenie, op de vraag hoe artiesten in deze periode het hoofd boven water houden. Nel, zoals men hem kent, is eigenaar tevens manager van de Mega Vibes band. Deze band is zowel lokaal, als internationaal bekend. In Suriname staan ze bekend als begeleiders van grote reggaeartiesten als Itaves en Benjamin Faya.

Met de komst van de coronapandemie zijn er nauwelijks tot geen optredens meer en kwam de band, zoals vele anderen, in zwaar weer terecht. Behalve het maken van muziek heeft de Mega Vibes manager ook een eigen onderneming. “Nu moet ik plotseling leunen op mijn onderneming. Helaas is het toch moeilijk, want het extra geld komt niet meer binnen,” vertelt hij.

Damenie geeft verder aan dat heel wat artiesten, waaronder ook zijn bandleden, geen keus hadden en een baan moesten zoeken in andere sectoren. Sommigen verrichten bouwwerkzaamheden, doen maaiwerk of iets anders. Hij merkt op dat de meeste artiesten in de goudvelden zijn beland. “Aan de ene kant, heb je de koersstijging, waardoor je toch niet uitkomt.”

Ook de dj’s hebben het niet gemakkelijk. In gesprek met Suriname Herald, geeft Clyde Afoeman, meer bekend als dj Bara aan, dat hij het zeer zwaar heeft. In het dagelijks leven is hij ambtenaar, maar daarnaast had hij een tweede baan als dj. Behalve dat hij zijn werk als dj mist, komt hij nu ook geld tekort.

“Mi no kori yu yere, ai hebi gi mi, winsi fa a moni ben smara, a ben tapu wan olo gi mi,” zegt hij verdrietig. Hij had graag gezien, dat de overheid een helpende hand zou bieden aan de entertainmentsector in de vorm van een ondersteuningstoelage. Afoeman geeft verder aan, dat hij geen pakket wil. Hij heeft liever dat de overheid, het volk voorziet van geld, zodat zij kunnen kopen wat ze willen.

Sjovellie Amoksi

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait