Eerste drive-thru vaccinatieprikpunt succesvol

Een aantal burgers hebben gebruikgemaakt van het drive-thru vaccinatieprikpunt. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

18 Juni 2021 06:09

Voor mij lezen

Het eerste drive-thru vaccinatieprikpunt bij Sana Budaya gisteren is succesvol verlopen, zegt Arun Hindori, directeur van Cirkel Group N.V. Het voordeel van de drive-thru is dat er geen lange rijen zijn en er geen mensenmassa is. De drive-thru is bedoeld voor personen die slecht ter been zijn. Zij hoeven niet te lopen naar de locatie om een prikje te nemen. Ondanks de drive-thru mogelijkheid konden mensen nog steeds langs lopen om zich te laten vaccineren.

Bij aankomst werden er vragen gesteld en gegevens van de persoon opgeschreven. Volgens Hindori kunnen zich dagelijks ongeveer 1000 personen zich op de locatie laten inenten. Er waren rijen aan voertuigen met personen die gereed waren voor hun COVID-prikje. Hij geeft aan dat de drive-thru vaccinatie geëvalueerd zal worden. Bij deze evaluatie zal worden nagegaan welke aanpassingen moeten komen.

Het initiatief voor de drive-thru vaccinatie komt van de Cirkel Group N.V. Hindori hoopt dat andere bedrijven zullen meeliften met dit idee om het kostenplaatje te laten afnemen. De bedoeling is dat dit project zes weken getrokken wordt, zodat burgers toch de optie hebben om zich te laten vaccineren.

Enkele burgers waren zeer tevreden met deze werkwijze, omdat de oudere personen die zij moesten begeleiden slecht ter been waren. Zij raden anderen aan om gebruik te maken van deze vaccinatiemogelijkheid.

Voor nu zijn er in totaal 155.669 personen gevaccineerd. Verder hebben 127.363 personen hun eerste prikje gekregen en 28.306 anderen zijn voor de tweede keer ingeënt. Hindori is tevreden met de opkomst van de samenleving om zich nu massaal te laten vaccineren. “Iedereen wil terug naar het normale, zoals wij dat gewend waren,” zegt hij.

Met de gisteren versoepelde maatregelen kan er over enkele weken misschien al gesproken worden van een nieuwe situatie in Suriname. De MoHanA-maatregelen blijven nog steeds van kracht voor eenieder.

Het prikpunt is open van elf uur ‘s morgens tot en met vijf uur ‘s middags.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel