Getuige schietpartij opgepakt

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

17 Juni 2021 19:57

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Sheraldo S. is woensdagavond in verzekering gesteld omdat hij geen melding bij de politie heeft gedaan van het schietincident, waarbij zijn oom Winston L. diens ex-partner Helianthe W. woensdagmiddag heeft beschoten. De 21-jarige werd door het Regio Bijstandsteam Paramaribo aan de Van Hattemweg aangehouden en overgedragen aan Kapitale Delicten, die is belast met het verdere onderzoek.

Winston L. is nog voortvluchtig. De 49-jarige man ging woensdagmiddag naar de woning van de 42-jarige Helianthe W. aan de Frederikshoopweg en schoot enkele keren op haar. De vrouw werd geraakt in haar rug en borststreek. De politie trof haar bloedend en niet aanspreekbaar in de woning aan. Het slachtoffer werd met de ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Operatief ingrijpen wordt niet uitgesloten.

Winston L., die met Sheraldo S. naar de woning van zijn ex-partner was gegaan, koos na zijn daad het hazenpad. Het voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de man de vrouw op 13 juni had opgehaald en met haar was gereden naar Santo Boma waar hij haar mishandelde en langs de weg achterliet. De vrouw deed aangifte van de mishandeling op het plaatselijke politiebureau. Drie dagen daarna begaf de man zich weer naar de woning van zijn ex-partner, volgens de politie waarschijnlijk om rekenschap te vragen. "Het pakte vermoedelijk verkeerd uit voor de man, waarna hij een vuistvuurwapen tevoorschijn haalde en schoten loste op de vrouw", aldus het KPS.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel