Gedragswetenschapper beveelt KPS verplichte COVID-vaccinatie aan bij nieuwe wervingen

Een politieman laat zich vaccineren tegen het COVID-virus. Foto: KPS
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

17 Juni 2021 12:29

Voor mij lezen

Gedragswetenschapper en andragoog Eric Sinester zegt in gesprek met Suriname Herald dat het Korps Politie Suriname (KPS) er goed aan zou doen, om bij de komende lichtingen een vaccinatie tegen het COVID-virus verplicht te stellen.

"Wie niet gevaccineerd is zou niet mogen solliciteren binnen het KPS", stelt Sinester scherp. De wetenschapper ziet graag dat de pas ingestelde commissie die de nieuwe lichtingen moet beoordelen het verplicht stellen van een vaccinatie nu reeds kenbaar maakt. "Zonder het vaccinatiebewijs zou het KPS niet tot rekrutering moeten overgaan. Trek vanaf nu een streep voor geïnteresseerden."

Het KPS zou naar zeggen van Sinester nu geen personen in dienst moeten nemen die zullen appelleren aan het recht en de vrijheid van hun lichaam. Met deze houding zouden ze anderen in gevaar kunnen brengen, stelt de gedragsdeskundige. "Laat het een eis zijn om te vaccineren voordat je solliciteert bij het KPS. Wie niet wil hoeft niet, maar bij de politie kom je niet."

Sinester zegt dat men nu beschouwend bezig is door te treuren als een politieambtenaar komt te overlijden aan de gevolgen van corona. "De politie zit onderling met elkaar op het werk. Dus besmettingen op de werkvloer zijn niet uitgesloten."

Sinester heeft in de jaren zeventig ook deel uitgemaakt van het KPS en vertrok daarna naar Nederland. Onder president Desi Bouterse is hij veiligheidsadviseur geweest.

Naomi Hoever

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel