Einde van een era: Sergio Ramos weg bij Real Madrid

Centrale verdediger en aanvoerder van Real Madrid verlaat de club na zestien succesvolle jaren.
Shoeket logo

Bron: Starnieuws

17 Juni 2021 11:36

Voor mij lezen
loading foto
previous Centrale verdediger en aanvoerder van Real Madrid verlaat de club na zestien succesvolle jaren. next


Na 16 ongelooflijk succesvolle jaren verlaat Sergio Ramos Real Madrid. Sergio Ramos barstte in tranen uit toen hij donderdag afscheid nam van Real Madrid, de club waar hij een van hun meest iconische spelers werd en 22 trofeeën won.

Ramos speelde 671 keer voor Real en scoorde 101 doelpunten,waaronder in twee Champions League-finales. Zijn contract verloopt eind juni met de 13-voudig Europees kampioen. Ramos slaagde er niet in een nieuwe deal te sluiten met de club.

"Een van de moeilijkste momenten in mijn leven is aangebroken. Je bent nooit bereid om afscheid te nemen van Real Madrid, maar de tijd is gekomen", zei Ramos voordat hij in tranen uitbarstte tijdens een afscheidsceremonie op het trainingsveld van Valdebebas van de club.

"Er is een einde gekomen aan een prachtig, uniek tijdperk, maar er is een opwindende nieuwe toekomst voor mij opengegaan en ik wil heel graag laten zien dat ik nog een paar jaar op het hoogste niveau kan spelen en nog een paar trofeeën kan toevoegen aan mijn ere-lijst."

Clubvoorzitter Florentino Perez, die Ramos in 2005 van Sevilla naar Real bracht voor 27 miljoen euro (US$32 miljoen) - destijds een recordbedrag voor een Spaanse verdediger - bedankte de speler voor het "nog groter maken van de legende van Real Madrid en ervoor te zorgen dat het de meest bewonderde club ter wereld is".

"Het is geen gemakkelijke dag, want je bent heel speciaal voor mij geweest en jij en ik hebben historische momenten meegemaakt en geleden voor Real Madrid", voegde Perez eraan toe. "Ik wens je het allerbeste en wil dat je weet dat dit altijd je thuis zal zijn. Een legende als jij zal altijd een van de geweldige ambassadeurs van deze club zijn."

Sinds hij in 2005 bij Real Madrid kwam, heeft Ramos 22 prijzen gewonnen in Bernabeu, waaronder vijf La Liga-titels en vier Champions Leagues. Ramos is een integraal onderdeel geweest van een ongelooflijk succesvol Galacticos-tijdperk. Hij kwam tot 671 optredens en scoorde 101 doelpunten - wat een behoorlijk fatsoenlijke prestatie is voor een centrale verdediger.

De aanvoerder van Real Madrid verlaat de club na zestien ongelooflijk succesvolle jaren. (Foto: Reuters)

Een van zijn bekendste en belangrijkste doelpunten is de gelijkmaker in de 93e minuut die hij scoorde in de Champions League-finale van 2014, waarmee Real Madrid Atlético Madrid versloeg en een record bemachtigde voor de 10e Europa Cup, La Decima.

Enkele weken geleden vertrok ook coach Zinedine Zidane. Drie jaar geleden vertrok Cristiano Ronaldo (spits) na bijna tien jaar bij Real Madrid. Iker Casillas (doelman) vertrok ook na 16 jaar bij Real Madrid in 2015.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel