Allerlei (7)

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

17 Juni 2021 08:34

Voor mij lezen
loading foto
previous next


Vaccinatieorganisatie is knudde,  
Vinden enkele notabelen, ook al holle schreeuwers. Mogelijk verkijken zij zich op de drukte die ontstaan is doordat men  wijs geworden is ; bijv. de marktverkoper heeft gekozen voor een gesloten stand zonder loon zonder geklaag  i.p.v.  de dood òòk zonder loon en geklaag.

Als onder de vrijwilligers er enkelen zijn die een autorally tot in de puntjes organiseren, dan is deze spuitjesorganisatie een peulenschil; in mijn ogen PRIMA orga.
Ik dank alweer allen die zich voor HET volle 100 procent inzetten.

O ja, president gooit u niet te snel open hoor, anderen gooien weer dicht.

De juiste taal
De president heeft op dinsdag 08-06-2021 op de juiste wijze de mede vernietigers van onze economie aangesproken.
Tot mijn grote schrik las ik ergens dat een medepleger van deze vernietiging, economieles geeft op een middelbare school; hopelijk is dit bericht onjuist.

Op woensdag 09-06-2021 heeft de MinFin ook de juiste taal gebezigd namelijk: ‘zand strooien in de ogen van het volk’, ‘men is gaan graaien in de kasreserve’. Een tijd geleden had hij ook al de juiste  terminologie gebruikt, ik heug me: ‘ dominees voor de awari's’ (vertaald voor niet-Sranantongo kenners).

Oppenheimer beleggers
Deze beleggers willen geen verlies accepteren. Maar hoe zit het met onze eigen Clico beleggers ?
Ik vernam van enkele van deze beleggers dat niemand met ze onderhandelt en er vanuit gaan dat zij hun geld kwijt zijn. ‘Kwijt zijn’ , door toedoen van de slechte controle van toen van de CBvS.

RBT, AT etc etc.
Enkele volslanke uitbrekers zijn gevonden en wederom in de cel. Maar een fors postuur is nog steeds niet te vinden of was de opdracht ‘niet zoeken’?

Sommige hedendaagse presidenten/ministers-presidenten
Op zondag 13-06-2021 zag ik tot mijn schrik op tv een premier zijn ware gedaante tonen, omdat hij de verkiezingen verloren heeft.

Dit zelfde heb ik eerder dit jaar, ik dacht in januari, gezien maar dan bij een president ook al om verkiezingsverlies; hij liet het parlementsgebouw slopen.

In een andere bevriende natie, ook Nederlands sprekend, weigert een premier ‘zijn’ stoel, omwille van de zoete vrede, ter beschikking te stellen; ik ben geneigd de woorden ‘schaamteloos’ en principeloos’ te laten vallen maar zal het vooralsnog niet doen, omdat hij ook een zacht hart heeft getuige de medische hulp aan Suriname en ook hulp aan de Jabhat ‘lieverds’ middels o.a. robuuste Toyota pick-ups (gratis (?) reclame van hem).

In weer een bekend land wilde een president in 2020 de stembiljetten opnieuw laten tellen in een tv-studio; ook al om verkiezingsverlies. Dit soort zaken wijzen, naar mijn mening, er op dat democratieën op weg zijn naar dictatuur.  

Politievuurwapen gestolen

Vol schrik las ik niet zo lang geleden dat een inspecteur zijn dienstvuurwapen in zijn auto had vergeten waardoor het is  gestolen. Onbewust schoot ‘bewust vergeten’ door mijn hoofd.  

Tweewielers spektakel  in aantocht
In een tijdschrift  las ik dat over een paar maanden een dergelijk evenement  gehouden zal worden. Mijnheer de Politie brengt U alvast de decibelmeters in stelling; met allemaal bij elkaar zal het minder inspannend zijn de boetes uit te schrijven.  

ATV’s met uitgeholde knaldempers, soms ook nog bestuurd door kinderen, scheuren door wijken in het holst van de nacht en ook nog tijdens full lockdown.

Als artsen, ook KNO’s regelmatig wijzen op de gevolgen van lawaai (loopt nu toch wel de spuigaten uit) is het beter dat de Politie met een decibelmeter en camera langs de straat staat; ik vind dit een betere bezigheid dan Skowtu Kis’ Mi. Minder brandstofverbruik door de Skowtu Wagi.

Nogmaals zandtruckterreur

Mogen deze trucks ook op de maandag, woensdag en vrijdag op de weg, ook nog van ‘s morgens vroeg tot ‘s middags laat? Dalian had ‘mijn’ weg in 2010 bijna 1.5 meter uitgegraven en van een goede ondergrond voorzien. Overal  zijn er verzakkingen door toedoen van  deze monstertrucks die ook nog met hoge snelheid rijden en vooral ook roet en nogmaals roet uitstoten; en ook nog de herrie die deze trucks maken, O mijn God.

En waar gaat het zand naar toe?  Als de waterberging in Paramaribo- Noord niet wordt dichtgegooid dan is het de wal  van de Surinamerivier.

T.Sanches
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel