Meer dan 150 inheemsen krijgen Covid-19-prikje

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loading foto
previous Inheemsen laten zich controleren op Covid-19 in een tent van de Medische Zending in Powakka. (Foto: MZ) next


Bewoners van Powakka, Redi Doti, Pierre Kondre, Casipora en medewerkers van de Medische Zending zijn dinsdag gevaccineerd tegen Covid-19. De vaccinatie van 155 personen is gedaan door de Medische Zending in het gemeenschapshuis van Powakka.

Powakka kampt met een uitbraak van het longvirus en moest met de nodige extra veiligheidsmaatregelen worden getroffen om over te gaan toe vaccinatie. In enen aparte tent van de wachtruimte werden personen gescreend op Covid-19-klachten of op contact met een positieve persoon. Verdachte gevallen werden meteen geswabd op de polikliniek van Powakka.

De eerste personen werden tijdens de start van de vaccinatie-campagne in april in Powakka gevaccineerd. Minister Albert Jubitana van Transport, Communicatie en Toerisme gaf het voorbeeld. Samen met hem zijn 48 personen uit Redi Doti, Powakka en Klein Powakka gevaccineerd. De kapiteins van Redi Doti en Klein Powakka die ook hun prikje kregen, zeggen een voorbeeld te willen zijn voor hun gemeenschap.

Als alles volgens planning verloopt, zal de Medische Zending op dinsdag 15 juni weer een vaccinatiedag houden op Powakka om nog meer mensen te vaccineren tegen Covid-19.
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait