Enorme drukte om te vaccineren

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De afgelopen twee weken is het aantal personen dat zich wil laten vaccineren enorm toegenomen. Er was gistermorgen een enorme drukte voor het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) en het Regionaal Ziekenhuis Wanica te merken van personen die zich wilden vaccineren. Van jong tot oud was bereid om het prikje te nemen. Eerder was de vaccinatie stopgezet, omdat het aantal vaccins schaars was. Suriname heeft 90.000 AstraZeneca-vaccins gekregen uit Nederland, waardoor het inenten van burgers weer is opgepakt.

President Chan Santokhi zei op 9 juni tijdens de regeringspersconferentie, dat maximaal 50 procent van de samenleving moet worden gevaccineerd, voordat er sprake kan zijn van het nieuwe normaal. Zolang er nog teveel besmettingen en doden zijn, kan niet worden gesproken van een nieuw normaal. “Het vaccin beschermt je tegen het ernstig ziek worden. Wij willen niet steeds weer onze familieleden verliezen aan dit virus,” zei de regeringsleider.

De regering zal de komende tijd ook kijken naar een plan om familieleden, in deze moeilijke tijd, bij te staan met de crematie- of begrafeniskosten. Deze kosten zijn door de unificatie van de koers enorm toegenomen. “Wij moeten gezamenlijk werken aan de bewustwording en ervan bewust zijn dat COVID niet zomaar een griepje is.”

Het staatshoofd zei verder er trots op te zijn dat burgers zich nu wel massaal laten vaccineren. Er zijn in totaal 22.171 personen volledig gevaccineerd en 90.029 hebben hun eerste prikje toegediend gekregen. Het vaccineren zal niet alleen de burgers brengen in het nieuwe normaal, maar ook de bedrijven en vakantieoorden zullen weer voor eenieder worden opengesteld.

“Wij zijn al langer dan een jaar bezig in de strijd tegen COVID-19 en het is belangrijk dat wij niet terechtkomen in de vierde golf. Het is daarom goed als burgers zich laten vaccineren tegen het coronavirus. Niemand wil zich nog voor enkele maanden opgesloten voelen in huis. Alleen door ons te houden aan de maatregelen en te laten vaccineren kunnen wij verlost worden van de strijd tegen COVID-19,” zei de regeringsleider.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait