Chartervlucht gestrande Cubanen van de baan

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) heeft de chartervlucht naar Managua, Nicaragua volledig geannuleerd. De SLM zal volgens de overeenkomst met de organisatie van de chartervlucht de financiƫle zaken afhandelen. "We werken aan een oplossing die moet zorgen dat beide partijen blij zijn", reageert SLM-directeur Paul de Haan tegenover de Ware Tijd.

Hij beklemtoont dat in deze kwestie de SLM geen blaam treft. De organisatie van de vlucht heeft opgevraagde informatie om de landingstoestemming te krijgen van Nicaragua niet tijdig naar de vliegmaatschappij verzonden. "Er zijn ook andere redenen bekend bij ons", zegt De Haan, die hierover verder niet in detail wil treden. Het contract met de organisatie zal volgens de clausule in de overeenkomst worden ontbonden. Of de organisatie zich niet aan voorwaarden in het contract heeft gehouden, wil de SLM-directeur niet zeggen.

Met deze vlucht zouden een negentigtal passagiers afreizen. Nadat ze de vorige week maandag niet konden vertrekken, bleef een deel van de groep bivakkeren op de luchthaven. De mensen zijn daar dinsdagavond verwijderd door de politie en overgebracht naar de Politieacademie. De volgende dag hebben ze zich de hele dag opgehouden op de hoek van Tibiti- en Commewijnestraat, nadat ze van het politieterrein waren gezet.

Carlo Lansdorf van Yepi Den, medeorganisator van de vlucht, heeft zich bekommerd om de groep. Er is uiteindelijk gezorgd dat mensen de plek konden verlaten. Ze zijn met een bus naar een verblijfplaats gebracht. Lansdorf was duidelijk opgelucht. "Ik ga met mijn advocaat spoedig met de SLM praten", zei hij woensdagavond tegen de Ware Tijd.

Een passagier zei tegen de pers dat hij heeft vernomen dat de SLM het geld van de chartervlucht niet wil teruggeven aan de organisatie. Hij beweert 1.040 US dollar te hebben betaald voor een ticket. "Ik wil niet meer vliegen en wil mijn geld terug om een huurhuis te betalen. We hebben nu hulp gehad om ergens te slapen." De gestrande passagier heeft naar eigen zeggen politiek asiel om in Suriname te verblijven.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait