Padieoogst aan het verrotten

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Als het aan Harinanand Oemraw, voorzitter van de Surinaamse Padieboerenassociatie (SPBA), komen boeren die nog niet hebben geoogst als eerste in aanmerking voor compensatie. Hij zal zijn voorstel aan de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Zijn departement heeft een noodfonds ingesteld om agrariƫrs, die door wateroverlast schade hebben geleden, tegemoet te komen.

Het is een aantal boeren nog steeds niet gelukt om hun oogst binnen te halen. Door de aanhoudende regen van de voorbije dagen staan hun rijstarealen namelijk blank. Volgens de SPBA-voorzitter gaat het om boeren van onder meer Wageningen en de Middenstandspolder.

Oemraw: "Tot nu toe is het water hoog in de rijstvelden en kom je met je combine er niet doorheen. Het is dus niet mogelijk om te oogsten. We hebben eerder deze week weer geprobeerd maar het lukt helemaal niet."

De oogsttijd van padie is plusminus honderd na de inzaai, terwijl de padie van boeren nu al langer dan 140 dagen oud is. In feite is de oogst al verrot en dat is een groot probleem. Oemraw roept LVV-minister Prahlad Sewdien op om zich te oriƫnteren in het gebied, zodat hij zelf kan waarnemen wat het lot van de boeren is.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait