Voedselveiligheid pluimveesector gaat vooruit

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - De aanpak van door voedsel overdraagbare ziektes blijft een uitdaging. . In het Caribisch Gebied wordt, volgens informatie van de Carpha, één op de 49 mensen ziek daardoor. Nemchand Kanhai, voorzitter van de Associatie Pluimveesector Suriname, zegt dat de pluimveesector, in het bijzonder de grote bedrijven, de voedselveiligheid hoog in het vaandel houden.

Er zijn keurmeesters getraind die de vinger aan de pols moeten houden, maar daarnaast is er wetgeving die de voedselveiligheid moet helpen garanderen. De manier waarop producten in de pluimveesector nu worden geproduceerd verschilt dus met zo'n twintig jaar geleden.

In de voorbije jaren zijn er stappen vooruitgezet en is hierdoor ook de voedselveiligheid nog meer gegarandeerd. "We hebben nog de cultuur dat men in het klein slacht, maar er kan worden opgemerkt dat ook daar men toch iets meer let op het aspect voedselveiligheid", onderstreept Kanhai.

De voorzitter houdt er rekening mee dat niet iedereen, vooral de kleine man, niet van de één op de andere dag zal kunnen voldoen aan alle standaarden. "Maar men moet wel voldoen aan de basisvoorwaarden." Belangrijk voor Kanhai is dat er stappen vooruit worden gezet.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait