Canadese ambassadeur biedt virtueel geloofsbrieven aan

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Mark Berman heeft als niet-ingezeten ambassadeur en gevolmachtigd vertegenwoordiger van Canada kopieën van zijn geloofsbrieven aangeboden aan minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). De virtuele ceremonie heeft op 8 juni plaatsgevonden.

De ambassadeur heeft Suriname gecomplimenteerd voor zijn inspanningen om de verspreiding van het COVID-19-virus te vertragen. Hij benadrukte de voortdurende steun van Canada aan Suriname in zijn strijd tegen het virus. Berman zei verder dat Canada heeft samengewerkt met verschillende lokale maatschappelijke organisaties om kwesties zoals gender gerelateerd geweld en klimaatverandering in verschillende gemeenschappen aan te pakken. Volgens de diplomaat zal Canada deze doelen blijven ondersteunen.

Verder heeft de ambassadeur gesproken over de handelsbetrekkingen van Canada en Suriname en gaf aan bereid te zijn de regering en andere belanghebbenden te betrekken bij het versterken van de commerciële relatie tussen de landen.

De officiële diplomatieke betrekkingen van Canada en Suriname begonnen in 1975. Minister Ramdin en ambassadeur Berman hebben zich gecommitteerd aan een toekomstig dialoog om de betrekkingen tussen beide landen te bevorderen.

Tijdens de ceremonie waren verder aanwezig van de Hoge Commissie Janine Cocker, hoofd Ontwikkelingssamenwerking, Jessica Teasdale, eerste secretaris en Jake Thomas, senior handelscommissaris. Tot het team van Suriname behoorde ambassadeur Miriam Mac Intosh.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait