Canadese ambassadeur biedt geloofsbrieven aan

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loading foto
previous Leden van de Hoge Commissie, van links: Jessica Teasdale, eerste secretaris, Janine Cocker, hoofd Ontwikkelingssamenwerking, ambassadeur Mark K. Berman (staand) en Jake Thomas, senior handelscommissaris. next


Ambassadeur Mark K. Berman heeft gisteren bij een virtuele ceremonie, kopieën van zijn geloofsbrieven als niet-ingezeten ambassadeur en gevolmachtigd vertegenwoordiger van Canada, aangeboden aan minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Zaken en Internationale Samenwerking. Hij zal wanneer de reisbeperkingen zijn opgeheven, de originele stukken bij een officiële ceremonie in Suriname aan president Chan Santokhi overhandigen.

De officiële diplomatieke betrekkingen van Canada en Suriname begonnen in 1975. Ramdin en Berman hebben zich gecommitteerd aan een toekomstige dialoog om de betrekkingen tussen de twee landen te bevorderen, meldt de voorlichting van de Canadese Hoge Commissie.

Berman complimenteerde Suriname voor zijn inspanningen om de verspreiding van het Covid-19-virus te vertragen en benadrukte de voortdurende steun van Canada aan Suriname in zijn strijd tegen Covid-19. Hij merkte ook op dat Canada heeft samengewerkt met verschillende lokale maatschappelijke organisaties om kwesties zoals gender gerelateerd geweld en klimaatverandering in verschillende gemeenschappen aan te pakken en zei dat Canada deze doelen zal blijven steunen.

Berman sprak ook over de handelsbetrekkingen van Canada en Suriname en gaf aan bereid te zijn de regering en andere belanghebbenden te betrekken bij het versterken van de commerciële relatie tussen de landen.
Andere aanwezigen van de Hoge Commissie waren Janine Cocker, hoofd Ontwikkelingssamenwerking, Jessica Teasdale, eerste secretaris en Jake Thomas, senior handelscommissaris. Tot het team van Suriname behoorde ambassadeur Miriam Mac Intosh.
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait