32 Cubanen uit Politieacademie gezet

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - 32 Cubanen, onder wie een kind en twee tieners, bevinden zich al meer dan twaalf uren buiten de Politieacademie aan de Tibitistraat. Zij maken deel uit van de negentig Cubanen wiens chartervlucht naar Nicaragua niet kon worden uitgevoerd vorige week maandag.

Ook de woensdag daarna ging de vlucht niet door. Nicaragua geeft hiervoor geen toestemming omdat niet tijdig is voldaan aan alle vereiste formaliteiten en bescheiden van de Cubanen, die legaal in Suriname zijn. Zestig personen waren blijven bivakkeren op Zanderij in afwachting van een vertrek. Zij werden dinsdag hardhandig verwijderd door de politie en militairen.

Stichting Yepi Den, de medeorganisator van de charter, heeft voor onderdak kunnen zorgen op het Jan Starke Centrum nabij de luchthaven. Maar niet iedereen had nog vertrouwen erin dat zij niet opzettelijk zouden worden benadeeld. Dit zegt apostel Carlo Lansdorf van Yepi Den.

De groep van 32 personen die nu op straat staat, werd dinsdagnacht afgevoerd naar de Politieacademie aan de Tibitistraat waaruit zij de volgende ochtend om negen uur zijn gezet. Lansdorf was woensdagavond negen uur nog bezig onderdak voor deze groep te vinden.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait