Bankrekeningen voor ontvangers van geldovermakingen

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - In een poging de drukte te beheersen bij de Surichange Bank is de directie ertoe over gegaan de ontvangers van overmakingen bankrekeningen aan te bieden. De aankomend directeur van de bank Terence Gonesh meldt dat het doel van deze rekeningen tweeledig is.

"De mensen hoeven hun bankovermaking dan niet gelijk op te halen. Daardoor kan het minder druk worden. Daarnaast kunnen zij door het openen van een rekening een bepaalde historie en band met de bank opbouwen waardoor wij op termijn meer kunnen doen voor deze doelgroep."

Gonesh meldt dat het in deze vaak gaat om de lagere inkomensgroepen die buiten het financieel systeem blijven, wat op termijn geen gezonde zaak is. "We gaan bij het openen van de rekening kijken binnen welk profiel zo een klant past, de cliënt monitoren en producten en diensten op maat aanbieden. Bovendien kunnen de mensen ook andere dingen doen met de rekening, bijvoorbeeld AOV of sociale steun van de overheid laten storten."

De bank meldt dat het niet zo is dat zij drempels opwerpt voor toekomstige cliënten om er een rekening te openen. "Bij ons zijn de eisen minimaal. We weten dat veel mensen geen vast inkomen hebben omdat ze in de huishouding werken of als tuinman actief zijn. Naast een ID-kaart en twee bewijzen van adres maken we samen met de cliënt een inkomensverklaring op en dan kan de rekening geopend worden. We blijven de rekening in de gaten houden zodat we weten dat er geen gekke dingen op de rekening gebeuren. Dus dat iemand die SRD1000 per maand verdient niet plotseling SRD 10.000 ontvangt."

Gonesh en de uittredend CEO Herman Vijzelman melden dat de bank die al vijftien jaar bestaat recent het pad van digitalisering heeft ingezet. "We verwachten dat we binnen afzienbare tijd ook pin en posmogelijkheden kunnen aanbieden en digitale betalingen via internet banking. Voor nu kunnen de mensen die een rekening bij ons een opdracht geven tot betaling en het in onze dropbox doen en wij zorgen ervoor dat de opdracht uitgevoerd wordt"

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait