EU-exportverbod op boulanger, antroewa, peper en bitterblad

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Boulanger, antroewa, peper en bitterblad mogen voorlopig niet geƫxporteerd worden, omdat vele exportzendingen uit Suriname zijn afgekeurd. Dit verbod gaat op 15 juni in, meldt het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). In 2019 zijn de verscherpte fytosanitaire maatregelen van de Europese Unie (EU) ingegaan. Suriname voldoet tot op heden niet aan de EU-eisen.

Om te voorkomen dat de EU Suriname een exportverbod oplegt, heeft het ministerie het initiatief genomen om de export van slechts vier gewassen voorlopig op te schorten. De overige gewassen mogen wel geƫxporteerd worden. Er zijn door het ministerie ter ondersteuning twee buitenlandse experts aangetrokken.

Verder zal LVV samen met zijn partners, waaronder het CELOS en het Inter-American Institute for Cooperation on Agriculture (IICA), onderzoek doen naar effectieve beheersmaatregelen. Zodra er sprake is van een oplossing zal de informatie worden gedeeld met de sector. Hiermee zullen de exporten naar de EU wederom mogelijk worden gemaakt.

Het ministerie van LVV rekent op ondersteuning van de totale gemeenschap en in het bijzonder de agrarische sector voor oplossing van het probleem.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait