Ramadhin waarschuwt Meye, Stutgard en Cullimore

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft fel uitgehaald over het verspreiden van 'misleidende informatie' over Covid-19. Hij krijgt steun van de arts Ruben del Prado. (Foto-collage: René Gompers)
Shoeket logo

Bron: Starnieuws

6 Juni 2021 07:00

Voor mij lezen
loading foto
previous Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft fel uitgehaald over het verspreiden van 'misleidende informatie' over Covid-19. Hij krijgt steun van de arts Ruben del Prado. (Foto-collage: René Gompers) next


Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft zaterdagavond via een Zoommeeting, geestelijk leider Steve Meye, voedseltechnoloog Ricky Stutgard en natuurgenezer Richard Cullimore opgeroepen “om te stoppen met het verspreiden van misinformatie, misleiding van de gemeenschap en het vertellen van leugens over het Covid vaccin.”  Ramadhin waarschuwt 'de misleiders' dat hij maatregelen tegen ze gaat treffen als er geen gehoor wordt gegeven. Hij beroept zich op artikel 7 van de Wet Burgerlijke Uitzonderingstoestand. De minister vindt het onverantwoord dat dagblad Times of Suriname een eigen onderzoek gaat beginnen naar sterfgevallen na vaccinatie.

Meye stelt dat met het vaccin onder andere “het teken van het beest” wordt geïntroduceerd en roept zijn volgelingen op het niet te nemen. Volgens Ramadhin beweert Stutgard onder andere dat de mond-neuskap voor een bacteriële infectie kan zorgen, het vaccin experimenteel is en mensen gemanipuleerd en gedwongen worden het spuitje te nemen. Cullimore promoot een peperdure kruidenthee en behandelingen die Covid zouden moeten genezen. Hij wil een bezoek brengen aan de intensive care units waar Covid patiënten voor hun leven vechten. Ramadhin stelt dat het trio met de uitlatingen en beweringen die ook op social media worden gepubliceerd, verwarring stichten en de volksgezondheid nog meer in gevaar brengen.

Ramadhin stoort zich ook aan het voornemen van Times of Suriname om een eigen onderzoek te beginnen naar “het overlijden van personen die gevaccineerd zijn.” De bewindsman en enkele andere medische deskundigen op de Zoom meeting, willen graag weten op welke manier en met welke deskundigen de krant dat wil doen. Alle informatie over het vaccineren, het verloop en de gevolgen zijn en worden nog steeds volgens de hoogste standaarden vastgelegd, geven ze aan. “Ik vind het zeer onverantwoord dat een krant zich op dit moment bezig gaat houden met een onderzoek naar de ‘first effects’ na immunisatie.” Volgens het ministerie is er niemand gestorven aan de Covid- vaccinatie.

Arts Ruben del Prado, directeur van Dek’ati International NV, benadrukt dat mensen vrij zijn om hun meningen te uiten. “Al deze mensen hebben een beetje gelijk”, merkt hij op over het 'misleidende trio. “We moeten beseffen dat er mensen zijn die dogmatisch zijn. Hun hele bestaan bestaat uit dingen die ze vinden in geschriften en pilaren zijn voor hun handelen en geloof. Dat is okay. Voor henzelf. Het ogenblik dat deze dingen invloed hebben op de veiligheid van de publieke gezondheidszorg, zal je van ons horen. Zoals nu. Want dan zijn jullie een gevaar voor de samenleving.”

Ramadhin roept nogmaals op: “Stop met schadelijke en onjuiste informatie naar de samenleving toe. De mensen hebben het al heel zwaar met Covid. Anders  zijn wij genoodzaakt om artikel 7 van de Wet Burgerlijke Uitzonderingstoestand op u toe te passen.” Artikel 7 lid 3 luidt: “De Regering is bevoegd maatregelen te treffen ten aanzien van degenen die onjuiste berichten en voor de samenleving schadelijke informatie verspreiden, verband houdende met de in de afkondigingswet van de uitzonderingstoestand aangegeven situatie, met het doel deze berichtgeving te voorkomen, onverminderd de toepasselijkheid ter zake van het Wetboek van Strafrecht en overige wettelijke regelingen.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel