Bigi Boy met eerste ronde KO terug op juiste spoor

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

5 Juni 2021 23:18

Voor mij lezen

PARAMARIBO - "Mensen zijn misschien vergeten wie ik ben, hoe ik vecht. Ik moet dat terugbrengen, zodat ze weten waarvoor ik sta in de octagon." Hun geheugen zal na zaterdagavond weer opgefrist zijn: Jairzinho Rozenstruik behaalde in het main event van UFC Vegas 28 met nog één seconde in de eerste ronde een knock-outoverwinning op de Braziliaan Augusto Sakai.

Voor Surinames Bigi Boy stond er zaterdagavond veel op het spel. Zelf sprake hij over "leven of dood" en "het gevecht van mijn leven". Na twee nederlagen in zijn laatste drie gevechten - een snelle knock-out tegen Francis Ngannou en een ongeïnspireerd optreden tegen Ciryl Gane - werd er openlijk getwijfeld of hij het wel in zich had om tot de top te behoren. Op Twitter werd zelfs gevraagd waarom hij weer in het main event stond.

Met zijn optreden zaterdagavond heeft hij in elk geval weer getoond waartoe hij in staat is. Ook heeft hij woord gehouden. "Ik zal de opening creëren en dan één van mijn bommen lanceren. Als ik één of twee plaats, is het einde gevecht." En precies dat gebeurde na een grotendeels aftastende eerste ronde met Rozenstruik als bovenliggende vechter. De doorbraak kwam met luttele seconden. Hij raakte Sakai eerst met een linkse hoek, vervolgens een rechtse, waardoor de Braziliaan tegen het canvas ging. Hij werd daarbij bestookt door de Surinamer, waarna de referee de Braziliaan van een verdere afgang behoedde.

Voor Bigi Boy, de nummer zes contender, een flinke opsteker in zijn pad op weg naar het UFC-goud. "De droom is nog steeds hetzelfde: we willen het goud naar Suriname brengen en dit is de start van dat traject. We gaan de eerste stap nemen naar verwezenlijken van deze droom", zei hij in aanloop naar de 'thunderous heavyweight showdown'. Met deze knock-out is het de zesde keer in zijn nog jonge UFC-loopbaan dat Rozenstruik voortijdig wint.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel