‘Code zwart heeft vaccinatiebereidheid vergroot’

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

5 Juni 2021 19:11

Voor mij lezen

PARAMARIBO - “Ik denk echt nadat eenmaal code zwart was bereikt, het de mensen heeft opgeschrikt. Ook het aantal Covid-doden dat maandelijks ontzettend stijgt heeft hieraan bijgedragen.” Dit zegt Margarita van der Zwart. Zij geeft leiding aan de grote groep vrijwilligers die ondersteuning geeft aan de ‘mobiele vaccinatie-unit’ van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Zaterdag zijn naar schatting ruim 1600 vaccinaties tegen corona toegediend op het complex van Roeli’s Event Venue aan Kronenburgweg in Wanica.

"We zijn zeer tevreden met de opkomst. De vaccinatiebereidheid is duidelijk aan het groeien", zegt Van der Zwart aan het einde van de zaterdagmiddag. Al vanaf zes uur 's ochtends was er sprake van een indrukwekkende rij met mensen van meer dan honderd meter die, via de Frederikshoopweg, tot op de Magenta Kanaalweg reikte.

De vrijwilligers zijn er om het medisch team logistiek te ondersteunen. "Al die mensen die erop afkomen moeten ordelijk worden begeleid, afstand houden en hun mondmasker op de juiste manier opzetten. Wij zijn hier om dat allemaal in goede banen te geleiden", aldus Van der Zwart. "We hebben minimale middelen en een groot deel van de registratie gaat handmatig, maar we proberen de wachttijden tot een minimum te beperken."

Voor zondag wordt ook een grote opkomst verwacht. Van der Zwart: "Ik roep de mensen op zich massaal te laten vaccineren. Ik hoop dat mensen nu door hebben dat covid geen onschuldig griepje is en ook geen complottheorie. Covid is real en een killer."

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel