Burgers mogen nu tussen 07.00u – 17.00u deur uit voor hoognodige boodschappen

Shoeket logo

Bron: Waterkant

3 Juni 2021 21:26

Voor mij lezen

De Surinaamse politie heeft donderdagavond bekend gemaakt dat er een bijstelling komt voor wat betreft het uitgaansverbod van maandag 31 mei tot vrijdag 18 juni. Burgers mogen nu op de maandag, woensdag en vrijdag tussen 07.00u – en 17.00u voor hoognodige boodschappen de deur uit. Dit was eerst van 08.00u – 16.00u.

Gaat het om het halen van hoognodige boodschappen dan zal conform het vigerende Presidentieel Besluit de handhaving worden uitgevoerd met dien verstande dat maar één gezinslid zich op straat mag begeven; zij het als voetganger of bestuurder van een rij- of voertuig aldus het Korps Politie Suriname.

Dit hebben de daartoe bevoegde autoriteiten donderdagmiddag, na overleg met de politieleiding, besloten. Voor medische spoedgevallen, vaccinatie en swabs, mogen burgers altijd eruit waar en wanneer zulks dringend nodig is.

De politie zal streng controleren en als meerdere personen zich in het voertuig bevinden zal het hoofd van het gezin of de bestuurder beboet worden. Ook komen er onder andere controle posten nabij de bruggen, die toegang verschaffen tot het stadscentrum.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel