Suriname ontvangt ventilatieapparatuur van Mexico

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

3 Juni 2021 19:22

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Het Mexicaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkelingssamenwerking (AMEXID) heeft donderdag namens zijn overheid twee medische ventilatieapparaten geschonken aan Suriname. Daarmee wil Mexico de gezondheidsector verder versterken en beter bewapenen in de strijd tegen het coronavirus.

Luziano Truideman, directeur Algemeen Beheer en Consulaire Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, onderstreepte het belang van de samenwerking tussen de twee landen. Volgens hem is internationale samenwerking en solidariteit in de Covid-19-pandemie cruciaal om het virus effectief aan te pakken.

Hij en directeur Rakesh Gajadhar Sukul spraken hun waardering uit over de Mexicaanse overheid en de gemeenschap voor de donatie. "De donatie is op de juiste tijd gekomen", aldus Gajadhar Sukul. "De medische sector is erg dankbaar voor de geste. Wij zijn dankbaar voor elke donatie die we van buiten krijgen omdat het ervoor zorgt dat we beter kunnen werken."

Laura Elena Carrillo Cubillas, uitvoerend directeur van AMEXID, gaf aan dat vanaf het moment dat het coranavirus zich verspreidde in Latijns-Amerika, Mexico is overgegaan tot het bieden van hulp aan de landen in de regio. "Deze donatie is bedoeld om levens te redden, vooral de levens van de meest kwetsbaren", legde Carrillo Cubillas uit. De medische hulpmiddelen zijn vervaardigd met Mexicaanse technologie en talent, die zijn aangepast aan de technische eisen van elk land, zoals Suriname.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel