Plein: “President moet nu wel inkomen”

Ivanildo Plein
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

20 Mei 2021 09:00

Voor mij lezen

Als mensen protesteren en op straat gaan moet de regering gaan kijken wat er mis is. Als mensen van zich laten horen, is dat een gezonde ontwikkeling. Tot deze conclusie komt NPS-parlementariër Ivanildo Plein over de aangekondigde protestmanifestaties in de samenleving.

Activisten, maar ook vakorganisaties en burgers, vinden dat de situatie in het land een zodanige wedding heeft genomen dat de samenleving aan het verpauperen is. Veel mensen komen niet uit en de salarissen zijn niet meer van dien aard. De prijzen in de winkels zijn moordend en de koersontwikkeling maakt het moeilijk voor velen die huur moeten betalen in vreemde valuta, zegt het NPS-assembleelid.

“Als mensen hun recht zoeken of op basis van hun recht zaken afdwingen, moet de regering een luisterend oor voor hebben,” zegt Plein.

President moet inkomen
Hij is van mening dat de president nu wel moet inkomen. “Je bent de hoogste man in het land en als je ziet dat je volk in principe in de pinarie zit, moet je nu uitkomen. En het moet niet alleen blijven bij het uitkomen, maar we moeten ook de daden zien,” meent de politicus.

Hij tekent op dat het land in moeilijk vaarwater zit, echter moet de regering iets bieden aan de samenleving. “En als er op dit moment geen panklare oplossingen zijn, moet je met de mensen komen praten en ze uitleggen. En het praten moet zodanig zijn dat ik kan zeggen: ik ben het eens met je,” adviseert Plein de president.

Hij zegt tot slot dat er iets gedaan moet worden. De samenleving kan niet zo gelaten worden. “Ik bedoel wat kost een pak brood nu? Wat kosten een pak melk en een fles olie? Die koers gaat alsmaar omhoog. Ik zeg nee, er moet iets op de een of andere manier gedaan worden voor die samenleving,” zegt Plein.

Jerrel Harderwijk

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel