Politiebond ondanks verzoek dc Bhola toch de straat op

Raoul Hellings. Foto: Dagblad Suriname
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

20 Mei 2021 08:04

Voor mij lezen

“Waarom zouden we niet!”, vraagt Raoul Hellings, voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB) retorisch als de redactie van Suriname Herald hem vraagt als de bond toch de straat opgaat ondanks het verzoek van districtscommissaris (dc) Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost om af te zien van de protestmars, vandaag.

De vakorganisatie is misnoegd over een aantal punten. Zij komen niet meer uit met het salaris. Het loon is bij lange na niet meer voldoende sinds de loonaanpassing in 2019. De gesprekken over de lonen en bevorderingen moeten nog gevoerd worden. Verder zijn ambtenaren jaren niet bevorderd. Geëist wordt dat dit in orde wordt gemaakt.

De wijze waarop invulling wordt gegeven aan de medische dekking vanuit het Staatsziekenfonds is ook niet naar tevredenheid van de bond. Bij het afhalen van medicatie moet worden bijbetaald. In een persbericht van het ministerie van Justitie en Politie wordt gezegd, dat er wordt gewerkt aan gratis ziektekosten voor zowel gepensioneerde als actief dienende politieambtenaren.

Naomi Hoever

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel