Miskin: Achaibersing vindt vakbeweging te verdeeld

Michael Miskin van het Collectief van CLO-lidbonden.
Shoeket logo

Bron: Starnieuws

20 Mei 2021 07:00

Voor mij lezen
loading foto
previous Michael Miskin van het Collectief van CLO-lidbonden. next


Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning zoekt naar eenheid in de vakbeweging. Dat heeft hij de vakbeweging woensdag meegedeeld tijdens een infosessie over het Internationaal Monetair Fonds, het Herstelplan en de NRA (Nationale Risico Analyse). Achaibersing heeft samen met zijn collega's van Bibis, Biza en Arbeid vertegenwoordigers van de vakbeweging ontvangen.

Minister Achaibersing heeft de vakbeweging gezegd dat hij graag een sociaal akkoord zou willen tekenen met de totale vakbeweging als eenheid. De CLO, C-47, FAL, PWO, De Moederbond, COL, FOLS en OSAV waren allen vertegenwoordigd. Ook het Collectief van CLO-lidbonden onder leiding van Michael Miskin was aanwezig.

Miskin zegt aan Starnieuws dat minister Achaibersing heeft opgemerkt dat de vakbeweging te verdeeld is. De bewindsman weet zich daarom bijna geen raad met al de verschillende voorstellen die hij krijgt vanuit de vakbeweging. Hij heeft duidelijk gemaakt dat hij wil dat de vakbeweging in zijn totaliteit met een voorstel komt.

Miskin stelt dat hij al tien maanden vraagt aan de regering om een gebaar te maken naar de ambtenaren. Hij heeft de Financiën-minister gevraagd of dat gebaar zal komen voordat de regering het akkoord met het IMF tekent of erna. "Er zijn zoveel voorstellen gedaan, maar de regering is niet met één tegenvoorstel gekomen." De vakbondsman is van plan te blijven lobbyen om te komen tot een 'understanding".

In elk geval heeft Miskin van zijn kant meer informatie gevraagd over de afbouw van de subsidies voor energie, de koers- en brandstofprijsontwikeling. Hij zegt dat hij duidelijke antwoorden wil en geen vaagheden. Tijdens de sessie heeft de minister van Financiën een presentatie gedaan rond het IMF en het Herstelplan. De vakbeweging mocht vragen stellen en suggesties doen.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel