Concacaf straft Delfines del Este FC

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

20 Mei 2021 03:56

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Delfines del Este Fútbol Club uit de Dominicaanse Republiek is uit de halve finales van de Concacaf Caribbean Club Shield gezet. De ploeg zou zondag tegenstander zijn van de Surinaamse voetbalkampioen Inter Moengotapoe, maar werd gestraft omdat ze ongerechtigde spelers heeft ingezet in de openingswedstrijd van groep B tegen Metropolitan Football Academy (1-1). Door de sanctie wordt de club uit Puerto Rico de nieuwe opponent van Inter.

Delfines del Este FC had zich in eerste instantie op basis van het doelsaldo (+10 om +4) ten koste van Metropolitan FA geplaatst voor de laatste vier, nadat beide teams met vier punten waren geëindigd na twee pouleduels. Maar daar kwam verandering in nadat er een protest werd ingediend tegen Delfines del Este voor het inzetten van ongerechtigde spelers.

Het disciplinaire comité van de Concacaf oordeelde dat de semikampioen van de Liga Dominicana de Fútbol op 15 mei in de ontmoeting tegen Metropolitan FA zes spelers had opgesteld die niet speelgerechtigd waren. Een voorwaarde om in de Flow Concacaf Caribbean Club Championship uit te komen, is dat voetballers ook speelgerechtigd moeten zijn in de nationale competitie.

Dat bleek niet het geval met liefst zes man van Delfines del Este. Het tuchtorgaan besloot daarop het gelijkspel (1-1) om te zetten in een reglementaire nederlaag (0-3). Daardoor eindigt Delfines del Este met drie punten op de tweede plek en wordt Metropolitan FA met zes poulewinnaar. De Puertoricaanse club speelt zondag in Estadio Olímpico Félix Sánchez in Santo Domingo de eerste halvefinalewedstrijd tegen Inter Moengotapoe.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel