Hellings noemt open brief dc Bhola grappenmakerij

Raoul Hellings, voorzitter Surinaamse Politiebond. Beeld: YouTube
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

20 Mei 2021 01:50

Voor mij lezen

“Dc Bhola weet ons te vinden. We wonen niet in Timbuktu. Dit is grappenmakerij,” reageert Raoul Hellings, voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB) op de open brief van districtscommissaris (dc) Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost aan de politiebond. De organisatie heeft voor later vandaag een protest gepland vanuit het politieopleidingscentrum naar De Nationale Assemblee. De burgervader noemt het onverstandig om massaal de straat op te gaan.

“Laat mij voorop stellen dat het recht om te demonstreren verankerd is in de grondwet van onze Republiek. Echter staan wij als land voor grote uitdagingen op dit moment. De COVID-19-situatie is ernstig. Het is nu code rood, dus onverstandig om dit momentum te gebruiken,” schrijft Bhola.

Hij vervolgt: “Het waarborgen van de gezondheid en veiligheid van elke burger van ons land staat op dit moment centraal. Wij moeten onze verantwoordelijkheid kennen en als verstandige mensen ook nemen. U kent de wet immers als geen ander,” stelt de burgervader.

De dc doet een dringend beroep op de SPB om af te zien van hun bezoek aan DNA. Aan de leden wordt gevraagd om het pad van dialoog te kiezen en te praten met de minister van Justitie en Politie.

“De bestaande grieven kunnen op die manier verder besproken worden. De samenleving kijkt op naar het politieapparaat. Een dergelijke actie zal een verkeerd signaal zijn in deze uitdagende tijden,” luidt de oproep van Bhola.

Naomi Hoever

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel