Ultimatum Casas-bond: Luchtvaartveiligheid niet gegarandeerd

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

20 Mei 2021 01:43

Voor mij lezen
loading foto
previous next


De bond bij Casas heeft directeur Brian de Souza een ultimatum gesteld dat vrijdag 00.00 uur verloopt. De eis ligt op tafel om het resterend deel van de salarissen over maart en april uit te betalen. De salarissen zijn vanaf november vorig jaar niet volledig uitgekeerd. De secundaire voorzieningen zijn vanaf juni 2020 niet uitbetaald. Indien na het verstrijken van het ultimatum geen bevredigend antwoord komt, zal de luchtvaartveiligheid niet langer gegarandeerd zijn.

Bondsvoorzitter Ewald Gefferie om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat deze kwestie al heel lang speelt. Er is zelfs het vertrouwen in de toenmalige directie van Casas opgezegd. Er is een vervanging gekomen van de directeur, maar het probleem is nog steeds niet opgelost. De minister van Transport, Communicatie heeft een Raadsvoorstel ingediend om Casas tegemoet te komen, opdat het bedrijf kan voldoen aan zijn verplichtingen. De vakbondsleider zegt dat het Raadsvoorstel goedgekeurd is in de Ministerraad, maar het geld is tot nu toe niet overgemaakt door Financiën & Planning.

Casas krijgt een fee op basis van passagiers die vertrekken. Nu er minder vluchten worden uitgevoerd omdat het luchtruim beperkt open is, zijn er nauwelijks inkomsten. Gefferie voert aan dat er veel meer werk wordt verzet, maar Casas daar geen betaling voor krijgt. Hij noemt onder andere de assistentie die verleend wordt wanneer vrachtvliegtuigen landen en vertrekken. Hetzelfde geldt voor de overvliegende vliegtuigen.

De vakbondsman wijst erop dat leden hun verplichtingen hebben. De mensen zijn ten einde raad nu. "Banken houden er geen rekening mee of de werkgever wel of niet gestort heeft. De boeterente begint te lopen," voert Gefferie aan. De bond heeft getracht via dialoog tot een oplossing te komen, maar de maat is nu vol. Gehoopt wordt dat vandaag het geld wordt overgemaakt, anders is er geen andere keus dan in actie te gaan.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel