Bond Luchtverkeersleiders in beraad

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

20 Mei 2021 00:19

Voor mij lezen
loading foto
previous next


De Suriname Air Traffic Controllers Association (SATCA) is in beraad. De minister van Transport, Communicatie en Toerisme is hiervan intussen op de hoogte gesteld. De reden hiertoe is dat het opnieuw instellen van een taskforce als subjectieve beslissing wordt gezien, omdat het participeren in een door het ministerie ingestelde taskforce voor herwaardering al langer dan een jaar gaande was en de werkgroep uiteindelijk ontbonden werd.

De nodige presentaties en onderbouwingen zijn al overgedragen, doch blijft een officiële reactie op een brief van de bond aan de minister tot nog toe uit. In vergelijking met collega's binnen de International Federation of Air Traffic
Controllers’ Associations en aangrenzende units in de regio is gebleken dat Surinaamse luchtverkeersleiders al jaren onderbetaald zijn. Ook op nationaal niveau is er een dusdanige scheefgroei in de salariëring van luchtverkeersleiders dat onacceptabel is, laat voorzitter Jozef Khoesial optekenen.

Er wordt op korte termijn een algemene ledenvergadering belegd, waarbij de te nemen stappen bepaald zullen worden. Het mag duidelijk zijn dat de bond geen vertragingstactieken meer zal accepteren. De dienstleiding wordt komende week op de hoogte gesteld om de voorbereidingen te treffen voor een eventuele werkneerlegging.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel