Protesten op komst tegen wanbeleid regering-Santokhi

Curtis Hofwijks tijdens een protestactie. Foto: PRO
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

20 Mei 2021 00:10

Voor mij lezen

Met de dag groeit de ontevredenheid in de samenleving over het beleid van de regering-Santokhi. Een beleid dat overschaduwd wordt door regelarij van ‘friends and family’, nepotisme en beloftes die niet zijn nagekomen. Zaken die constant worden aangehaald op verschillende forums. In gesprek met Suriname Herald zegt activist/politicus Curtis Hofwijks dat het beleid van deze regering niet anders getypeerd kan worden dan wanbeleid.

“Er zijn genoeg indicaties dat er wanbeleid wordt gevoerd. Het is niet iets wat ik vind. Je kan het met feiten aanduiden,” zegt Hofwijks.

Wanbeleid regering-Santokhi
Hij verwijst naar de recente ontwikkelingen waarbij vrienden en familieleden van topfunctionarissen benoemd worden in topfuncties. Ook het feit dat regeerders zich grote lappen grond toe-eigenen, doelend op de zaak van vicepresident Ronnie Brunswijk in Moengo waar hij laatst bijna 300 hectare gekregen heeft, plaatst hij in de rij van zaken die niet kunnen.

Om niet te spreken over coalitieleiders, die benoemd zijn als raadsadviseurs en hoge salarissen ontvangen. “Er zijn genoeg zaken om dit beleid van deze regering af te keuren en te plaatsen onder de noemer wanbeleid,” zegt de politicus tevens activist.

Hofwijks, die in het verleden acties heeft gevoerd tegen het wanbeleid van de regering-Bouterse, is nu weer van plan om te protesteren tegen het wanbeleid van de regering. Echter geeft hij aan dat eenieder voor zichzelf moet opkomen. “Ik ben niet van plan om op straat te gaan zonder dat er animo is in de samenleving,” geeft hij aan. Met een goede oproep verwacht hij dat mensen massaal de straat op moeten om te protesteren.

Actiemodel
Hij roept alvast ieder individu op om te toeteren voor het presidentieel paleis en het DNA-gebouw als teken van protest tegen het beleid. Hij wil zonder een specifieke datum aan te geven deze vorm van protest goed organiseren, waarbij automobilisten opgeroepen zullen worden om met hun voertuig in een lange stoet te toeteren voor het presidentieel paleis en het parlementsgebouw.

Dit model wordt toegepast, omdat met de COVID-19-situatie in het land het niet verantwoord is om grote groepen mensen bij elkaar te brengen. “Wij hebben het allemaal moeilijk. Vele ondernemingen gaan kapot en we moeten onze stem laten horen,” aldus Hofwijks.

Jerrel Harderwijk

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel