KSV lanceert road safety week

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

18 Mei 2021 00:00

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Helmut Gezius roept op om de straten veilig te houden en daardoor levens te redden. Dat deed de voorzitter van het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV) maandag bij de lancering van de zesde Global Road Safety Week van de Verenigde Naties.

Samen met het ministerie van Volksgezondheid heeft KSV een campagne uitgezet waarbij aandacht wordt gevraagd voor het verhogen van de verkeersveiligheid. De actie loopt op 23 mei af. Gekozen is voor het internationale thema: Streets for Life #Love30. "Wij willen weggebruikers erop attenderen om hun snelheid waar nodig te verminderen en dat een snelheid van dertig kilometer per uur in dichtbewoonde buurten en schoolzones de norm wordt", legde KSV'er Sabrina Hasselbaink uit.

Om kracht te zetten bij de boodschap werd ervoor gekozen de lancering in Paramaribo te houden in de schoolzone aan de Henck Arronstraat tussen de Johan Adolf Pengel- en Fred Derbystraat. Bij de Oranjeschool stonden enkele kinderen kinderen, directeur Rakesh Gajadhar Sukul van Volksgezondheid en KSV'ers langs de weg met borden, die weggebruikers eraan moesten herinneren om hun vaart te verminderen tot dertig kilometer per uur.

Gezius wees erop dat er jaarlijks wereldwijd zesduizend jongeren in het verkeer doodgaan. "We moeten de straten zien als een ruimte waar sociale interacties tussen mensen plaatsvinden. Het is daarom belangrijk om deze straten veilig te maken en levens van vooral onze jongeren te redden." Politie-inspecteur Marcel Blackson was heel ingenomen met dit initiatief. Hij zei dat nog te veel weggebruikers verkeersregels overtreden. Het overschreiden van de snelheidslimiet is daar één van. "In schoolzones zijn alleen snelheden van 30 km per uur toegestaan, maar haast niemand houdt zich eraan. Als KPS hopen wij in ieder geval dat de mensen hieraan gehoor geven", aldus de officier.

Het is de bedoeling dat KSV'ers op de verschillende locaties zullen staan tijdens de Road Safety Week. Dinsdag staan de vrijwilligers aan de Jagernath Lachmonstraat bij het Surinaams Pedagogisch Instituut. Ook Latour zal deel worden gemaakt van de bewustwordingscampagne. Hasselbaink hoopt de campagne af te sluiten met een fietstocht met de Zondagse fietsenclub, maar nog niet alles is rond.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel