Inter Moengotapoe dooft Flames

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

17 Mei 2021 23:30

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Inter Moengotapoe heeft maandagavond niets heel gelaten van Flames United Sports Club in de Concacaf Caribbean Club Shield 2021. De Surinaamse voetbalkampioen versloeg de ploeg uit Sint Maarten met 12-0 in het Panamericano Stadium in San Cristóbal, Dominicaanse Republiek.

Inter kreeg een enorme meevaller, want doelman Obrendo Huiswoud stond maandag normaal onder de lat. In het weekend had Concacaf gemeld dat hij bij aankomst positief was getest op Covid-19. Toen de bal maandag eenmaal aan het rollen werd gebracht was het eenrichtingsverkeer. Rivaldo Doorson opende al na acht minuten de score, waarna Romeo Kastiel (20', 31'), Miquel Darson (34'/penalty) en Sergino Eduard zorgden voor het handjevol (5-0) bij de rust00.

De tweede helft was amper drie minuten oud toen Darson voor de tweede keer het net vond: 6-0. Daarna volgden nog goals van Damian Brunswijk (64'), Doorson (69'), Anduello Amoeferie (83'/penalty), Chamille Eduard (89') en Jerrel Wijks (91'). Tussendoor scoorde Basil Wong (87') van Flames United SC in eigen doel. Door de eclatante winst gaat Inter Moengotapoe aan kop in groep A met drie punten.

Ook Organización y Método Fútbol Club uit de Dominicaanse Republiek heeft er drie punten, maar een iets minder doelsaldo. De thuisclub liep zaterdag met 11-1 over Flames United SC. Inter en OM FC spelen woensdag in Olimpico Felix Sanchez om de eerste plek in de groep en een plaats in de halve finales. Van de vier poules dringen alleen de groepswinnaars door tot de laatste vier.

De laatste keer dat dit toernooi werd gehouden - in 2019 - werd Robinhood kampioen. Het jaar daarop vond het evenement geen voortgang vanwege de uitbraak van Covid-19. Inter Moengotapoe haalde in 2018 de finale, maar verloor op 21 april de finale tegen Club Franciscain uit Martinique met 1-2. OP 15 april 2019 moesten de Fransen de titel laten voor Robinhood: 1-0. In beide edities werd Stefano 'Buru' Rijssel topscorer van het toernooi: in 2018 met zes goals voor Inter en in 2019 vier voor Robinhood.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel