Fols wil met folder leerkrachten motiveren voor vaccinatie

De Fols wil met deze folder leerkrachten motiveren om zich te laten vaccineren.
Shoeket logo

Bron: Starnieuws

17 Mei 2021 22:42

Voor mij lezen
loading foto
previous De Fols wil met deze folder leerkrachten motiveren om zich te laten vaccineren. next


De Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (Fols) doet een beroep op leerkrachten om zich te laten vaccineren. Zeker nu we lezen dat de ziekenhuizen aan de vooravond staan van code zwart, als er geen verandering komt in de situatie, zegt Marcellino Nerkust, president van de Fols.

De Fols heeft vandaag een folder uitgegeven met de slogan Vaccinatie, meki wi kan kon esi baka na skoro prasi. Hiermee wil de organisatie het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur ondersteunen om leerkrachten te motiveren om zich te laten vaccineren. Het Covid-vaccinatieprogramma voor onderwijsgevenden wordt uitgevoerd door het Nationaal Coördinatie Team. De leerkrachten worden via de onderwijsbureaus geregistreerd om zich te laten vaccineren.  

Het idee om deze flyer te verspreiden via de lidorganisaties van de Fols is ingegeven tegen de achtergrond van de derde golf die nu over Suriname raast. De Fols hoopt hiermee de leerkracht bewust te maken zich nu te laten vaccineren. Beseft wordt dat op één dag nooit alle leerkrachten over de streep getrokken kunnen worden; processen hebben soms wat meer tijd nodig. Er is nog veel twijfel onder de leden van deze beroepsgroep.  

Wat de Fols betreft is niet alleen het gemotiveerd houden van de jongeren, hun studie af te ronden en om ook hun talenten wat kunst en muziek te ontwikkelen belangrijk, maar het 'verantwoord' openstellen van de scholen is van grotere betekenis. De gezondheid van leerling, student, leerkracht en docent is ons heilig, stelt Nerkust.

Tot de Fols-lidorganisaties behoren: De Katholieke Onderwijzers Bond, (KOB), De Christelijke Onderwijzersbond Broederschap, (COB), De Surinaamse Openbare Onderwijzers Bond, (SOB), De Islamitische onderwijzers Bond, (IOB) en Bond van leraren bij het Technisch Onderwijs, (BLTO).

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel