Grote vaccinatiedag voor leerkrachten

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

7 Mei 2021 19:19

Voor mij lezen

PARAMARIBO - "We doen dit omdat we zo snel mogelijk over willen gaan naar een zo normaal mogelijk onderwijsproces", zegt Reshma Mangre, voorzitter van de BVL/Als. Zij doelt op de grote vaccinatiedag die de bond heeft gepland voor maandag. "We verwachten alle leerkrachten. Het maakt niet uit van welke school of van welk niveau u bent. Alle leerkrachten kunnen zich aanmelden."

Mangre zegt dat de bond er niet alleen is om op te komen voor betere arbeidsomstandigheden voor de doelgroep. "De gezondheidssituatie van onze leden en onze kinderen staat voor de bond op de eerste plaats. Dus vandaar dat ik als voorzitter van de bond erop heb aangedrongen om een speciale dag te organiseren voor de leerkrachten. President Chandrikapersad Santokhi en minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin zijn gelijk akkoord gegaan."

Ook de medewerkers in crèches en leerkrachten van het binnenland moedigt Mangre aan om maandag om negen uur te komen aan de Eddy Brumastraat op het complex van het Ewald Meyer Lyceum (Lyco II). "Aan zij die twijfelen zeg ik: 'kijk om je heen hoe anderen hun dierbaren hebben verloren. Laat dat u niet overkomen en laten we met zijn allen vaccineren in het belang van het onderwijsproces'."

Mangre had gepleit voor het prioriteren van de vaccinatie van de leerkrachten. Ze is blij dat het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur daar gehoor aan heeft gegeven. Ze zegt vervolgens te zullen pleiten voor huisgenoten van leerkrachten.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel